Meizu може працювати над інноваційним сканером відбитків


Meizu може працювати над інноваційним сканером відбитків

Інженери Meizu працюють над оптичної технологією розпізнавання відбитків пальців, стверджує джерело з Китаю. Це дозволить компанії позбутися від кнопки під дисплеєм, в яку вона і вбудовує зчитувачі папілярного візерунка mTouch.

Meizu може розробляти інноваційний сканер відбитків

Як невеликий підтвердження джерело призводить скріншот з тим, як віце-президент Meizu Лі Нань (Li Nan) поділився в закритій групі друзів в соціальному сервісі Weibo статтею про патент Apple, який нібито застосують вже в наступному iPhone. За словами надав інформацію людини, все отримали посилання включені в таємну команду по розробці свого варіанту оптичного зчитування. Сам Лі Нань прокоментував статтю про патент Apple тим, що це новий тренд в даній області.

Оптична технологія дає змогу вмонтувати сканер прямо в дисплей, ніяк не виділяючи зону під нього. Альтернативним шляхом розвитку дактилоскопії в мобільних пристроях є ультразвукова перевірка, що розвивається Qualcomm, проте в даному випадку модуль інтегрується хоч і під скло, але не в області екрана.

Meizu останнім часом багато вкладає в відділення розробок і навіть залучає нові інвестиції, якщо вірити чуткам. Так що створення своєї технології розпізнавання відбитків пальців не здається чимось незвичайним. Місяць тому Meizu, наприклад, продемонструвала надшвидку зарядку акумуляторів.