_______________ _____________ ____________
10/03/2010

В Чернівецькій екологічній інспекції зміни
19:52 05 бер..

Здійснилося! Так одним словом прокоментував судове рішення на свою користь Василь Дутчак, депутат міської ради, чиє звільнення із екоінспекції адміністративний суд Чернівців сьогодні скасував.

Іван Рибак, нинішній начальник обласної екоінспекції, каже, що у цих перипетіях занадто багато політики. Та якщо міністр на основі цього рішення підпише наказ про повторне призначення Дутчака на посаді головного еколога краю - Іван Петрович не зволікатиме і звільнить крісло.

Міністр охорони природи Георгій Філіпчук, котрий зараз став виконувачем обов'язів, звільняв Василя Дутчака  кілька разів.

Чернівецький суд визнав такі рішення незаконними і поновив його на посаді начальника екологічної інспекції у Чернівецькій області.

"Адміністративний суд мене поновив на посаді, - каже сам  Василь Дутчак, - тричі мене звільняли, однак Шевченківський, потім Апеляційний, а тепер Адмінсуд прийняли рішення в мою користь".

Судова тяганина тривала більш як півроку, міністерство гальмувало розгляд справи. Колектив, який зараз працює в інспекції, Дутчак змінювати не буде, адже з ними він колись починав. І за його керівництва служба була серед лідерів. "Коли мене "пішли", інспекція була на 5 місці, а зараз вона дуже далеко", - зазначає Василь Дутчак. З іншого боку, область вважають найчистішою у державі.

З її території вивезли отрутохімікати, пестициди, залишилось всього лише 15 тонн, тоді як на Вінничині ще зберігають півтори тисячі тонн, а на Івано-Франківщині - 700 тонн шкідливих речовин. І це заслуга Івана Рибака, нинішнього начальника.

Також за остані 9 місяців каденції Рибака територія заповідного фонду збільшилась удвічі, а штрафи, накладені за забруднення повітря, порівняно із 2008 роком, збільшились уп'ятеро і становлять 16 млн грн. Після міністерського наказу Василь Дутчак планує зібрати увесь колектив і подякувати за мужність та професійність. Каже, за один рік своєї відсутності на посаді як хисту, так і досвіду не втратив.

Порядок був і буде надалі - переконав наостанок пан Дутчак.

 

За матеріалами: ТВА

 



Додати цю сторінку в закладки
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP
 
Матеріали по темі :

» Кадрові зміни в міській раді

Першим заступником директора департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради в порядку переведення...

» Суд заборонив вносити зміни в списки

Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення Центральної виборчої комісії, яке дозволяло вносити у день голосування у...

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Новини партнерів

работа программист Одесса, погода в Нежине на 10 дней, новости закарпатье, Автостопом по Галактике, музыка