25/11/2009
Банер
Буковина претендує на місце лідера серед регіонів України
Економіка
11:27 23 лист..
За 11 місяців цього року Буковина стабільно утримує 2 рейтингове місце серед регіонів України у 2009 році, а до кінця року має всі шанси здобути місце лідера. Про це на прес-конференції заявила заступник голови ОДА Єлизавета Пушко-Цибуляк.

За словами Єлизавети Пушко-Цибуляк, на Буковині вдалося досягти уповільнення скорочення показників, які сформувались в економіці регіону під впливом світової фінансової кризи. Відповідно до рейтингової оцінки соціально-економічного розвитку регіонів, Чернівецька область за 2008 рік посіла 11 місце серед інших регіонів України, за І квартал, перше півріччя та 9 місяців поточного року – 2. Зокрема, у соціальній сфері область посіла 3 місце, у сфері реального сектора та споживчого ринку – 4, екології – 5, у сфері державних фінансів і фінансових результатів діяльності підприємств – 7, у сфері інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності – 8.

 

Так, на Буковині рівень проплат за використану електроенергію станом на 1 листопада становив майже 100%, спожитий природний газ по ЧФ ДП «Нафтогазмережі» – 105%, рівень оплати житлово-комунальних послуг за січень-вересень цього населенням області, включаючи погашення боргів попередніх періодів, становив 103% (по Україні – 99,5%). Заборгованість населення за житлово-комунальні послуги на 1 жовтня поточного року становила 38,1 млн грн і зменшилась на 10,7% порівняно з 1 січня (по Україні – на 1%).

За словами Єлизавети Пушко-Цибуляк, впродовж січня-вересня в зовнішній торгівлі товарами області склалося позитивне сальдо в розмірі 11,3 млн дол. США.

Середньомісячна заробітна плата штатного працівника впродовж дев’яти місяців становила 1 тис. 489 грн. і зросла на 9,9% (по Україні – на 5%). Реальна заробітна плата з урахуванням росту споживчих цін за січень-вересень 2009 року скоротилась на 3,7% (по Україні – на 10,3%). Зареєстрований рівень безробіття станом на 1 листопада склав 1,7%, що на 0,7 відсоткових пункти менше, порівняно з аналогічною датою минулого року (по Україні – 1,8%). У січні-жовтні на Буковині створено 10 тис. 748 нових робочих місць, що становить 80% до уточненого завдання, передбаченого Програмою зайнятості населення Чернівецької області на цей рік.

«З урахуванням усіх отриманих міжбюджетних трансфертів, дотації з державного бюджету, за нинішній рік ми в повному обсязі розрахуємося з працівниками бюджетної сфери, працівниками охорони здоров’я, освіти, культури, соціального захисту. Окрім того, кожна бюджетна установа краю цілковито розрахується за спожиті електроенергію, природний газ, інші комунальні послуги», – заявила Єлизавета Пушко-Цибуляк.

 

За матеріалами: ЗІК

 
Матеріали по темі :

» Україна лідирує за рівнем економічної злочинності

Україна опинилася серед країн-лідерів за рівнем економічної злочинності з-поміж 54 держав світу. Такими є результати нового огляду...

» Янукович лідер на Буковині?

Згідно з опитуваннями громадської думки, проведеними в Чернівецькій області у листопаді, Віктор Янукович має найвищий рейтинг. Про це...

» За порушення карантину у Чернівцях директору ринку можуть дати до трьох років

Прокуратура Чернівців порушила кримінальну справу проти директора ринку «Рейтинг». Йому інкримінують порушення вимог карантину,...

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Redtram