На Буковині чоловіки у камуфляжі зірвали голосування районної ради

0


Депутати Хотинської районної ради зібралися сьогодні, 15 грудня, аби таки сформувати постійні комісії та повернутися до виборів заступника голови райради. На порядку денному було чимало інших питань. Однак плідної роботи знову не вийшло: на початку сесії до зали зайшли учасники АТО й окупували трибуну.

Про це повідомляють «Хотинські вісті».

Представник національно-визвольного руху ДУК Правого сектору (свого імені та прізвища не назвав – ред.) слів не добирав: «Що у вас тут твориться? Що за таємні голосування? Від кого таємні: від ваших виборців, від народу?». Окремі депутати у відповідь зауважили, що вибори керівництва районної ради згідно із законодавством мають проходити шляхом таємного голосування у кабінці. Натомість досить агресивно налаштований чоловік у формі на діалог не пішов, сказавши, що вступати у полеміку не буде, і закликав надалі голосувати відкрито – підняттям рук.Інший учасник АТО Олександр Паращук теж звернувся до депутатів: «Ви йшли на вибори і були «білі» та «чорні», а тепер стали всі «сірі». Що це за «договорняки», після яких ніхто не може домовитися? Депутати мають не тільки права, а й обов’язки, несуть відповідальність перед виборцями. Чому не включено он-лайн трансляцію сесії? Голосуйте, піднявши руки, щоб кожен виборець бачив, за кого віддаєте голос!».

Депутат Віталій Левко погодився, що краще було б зробити голосування відкритим, а не таємним, але зробити це необхідно, дотримавшись усіх процедур, згідно із чинним законодавством. Адже, якщо порушити закон під час виборів, то їх результати стануть незаконними.

Голова райдержадміністрації Петро Допіряк закликав усіх присутніх до толерантності і порядку у залі та запросив представників національно-визвольного руху до свого кабінету, аби вислухати усі їхні зауваження та не заважати роботі сесії.

Після оголошеної вимушеної перерви, депутати продовжили роботу, однак розглянули лише питання про формування постійних комісій районної ради. Решту питань відклали до п’ятниці.

Приєднуйтесь до «МБ» у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Джерело

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ