_______________ _____________ ____________
10/03/2010

Буковина 7 за будівництвом по Україні
Економіка
10:34 05 бер..

Про це на колегії обласної державної адміністрації повідомив начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Іван Дякон.

Він відзначив, що у минулому році будівельними підприємствами області виконано будівельних робіт на суму 826,1 млн. грн., що становить 60% до обсягів 2008 року.

Загалом, за словами Івана Дякона, у 2009 році для реалізації інвестиційних проектів соціально-економічного розвитку Чернівецької області за рахунок коштів Стабілізаційного фонду державного бюджету передбачено 19,2 млн. грн., що складало 80,7% до рівня 2008 року.

Проте, сума, яка надійшла в область, склала лише 64,6% від передбаченої, а це 12,664 мільйони гривень.

З місцевих бюджетів на капітальні вкладення в минулому році спрямовано 55303,05 тис. грн., у тому числі 26237,6 тис. грн. з обласного бюджету.

Коштами ВАТ «Укргідроенерго» профінансовано будівництво райлікарні в м. Сокирянах у сумі 24885,0 тис. грн. «У 2009 році завершено будівельні роботи на двох загальноосвітніх школах, чотирьох дошкільних установах, чотирьох об'єктах охорони здоров'я та одному об'єкті теплопостачання.

Капітально відремонтовано реанімаційне відділення дитячої лікарні на вул. Руській, 207-а, приміщення протитуберкульозного дитячого санаторію «Садгора» у Чернівцях. Виконані реставраційні роботи приміщення обласної філармонії, краєзнавчого музею на вул. О. Кобилянської.

Загалом за рахунок коштів обласного бюджету ремонтно-будівельні роботи проводилися на 48 об'єктах соціальної сфери», - зауважив Іван Дякон. Як наголосив головний будівельник краю, у зв'язку із суттєвим зменшенням надходження коштів державного бюджету на фінансування соціально-економічного розвитку області необхідні додаткові кошти в сумі 4884,519 тис. грн. для проведення розрахунків з підрядними організаціями за виконані роботи на будівництві Сокирянської та Герцаївської ЦРЛ, баклабораторії Заставнівської ЦРЛ.

На цих об'єктах загальнобудівельні роботи виконано, але не оплачено на суму понад 23 мільйони гривень.

За 2009 рік забудовниками усіх форм власності в області введено в експлуатацію житла загальною площею 164,9 тисяч квадратних метрів, що складає понад 45% до показників відповідного періоду минулого року.

Як наголосив пан Дякон, на скорочення обсягів житлового будівництва суттєво вплинуло зменшення (в 3,2 рази) обсягів уведеного в експлуатацію індивідуальними забудовниками житла, частка якого в загальному обсязі становила 54%. Загалом обсяги введення житла знизилися в усіх районах, найбільше у Хотинському, Заставнівському, Новоселицькому та Сокирянському районах.

Голова облдержадміністрації Володимир Куліш, на підставі обговорення цього питання і зауважень, зокрема, депутатів обласної ради, запропонував внести в рішення колегії окреме доручення головам райдержадміністрацій, рекомендувати головам рад і міським головам внести пропозиції щодо виділення земельних ділянок для будівництва об’єктів соціальної інфраструктури і житла з наступним їх продажем інвесторам.

Глава крайової виконавчої влади вважає, що це дозволить залучити, окрім коштів державного і місцевого бюджетів, фінансові ресурси інвесторів, забудовників для зведення у тому числі соціального житла. В цьому ж контексті мають бути зняті бюрократичні перепони, скажімо, численні погодження, додаткові умови для інвесторів щодо будівництва комунікацій тощо, які сьогодні стримують вирішення проблеми.

Пропозиції щодо інвестиційних майданчиків для будівництва об’єктів соціальної інфраструктури і житла розгляне сесія обласної ради. В найближчій перспективі має бути розглянуто план забудови населених пунктів області.

 

Прес-служба ОДА



Додати цю сторінку в закладки
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP
Останнє оновлення на 10:38 05 бер..
 
Матеріали по темі :

» Будівництво на Буковині скоротилось в тричі

Будівельними підприємствами Буковини за січень цього року виконано будівельних робіт на суму 10,4 млн грн, що становить 33,2% до обсягів ...

» Янукович:відрив буде 10-19%

Штаб кандидата у президенти Віктора Януковича сподівається на перемогу лідера Партії регіонів у другому турі виборів президента з...

» Торік будівництво скоротилось на 40%

Будівельні підприємства Буковини впродовж 2009 року виконали будівельних робіт на суму 826,1 млн грн, що становило 60% до обсягів 2008 року. За...

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Новини партнерів

работа программист Одесса, погода в Нежине на 10 дней, новости закарпатье, Автостопом по Галактике, музыка