Надія Савченко прийняла відчайдушне рішення

0

Українська льотчиця Надія Савченко, яку незаконно утримують в Росії, відмовилася пити воду, допоки її не повернуть в Україну. Про це вона написала в своїй заяві, яку опублікував адвокат бранки Марк Фейгін у мікроблозі Twitter.

«Вийшов з в’язниці від Надії. Це її заява», — коротко повідомив захисник української громадянки.

У своїй заяві Савченко зазначила, що відсьогодні, 4 березня, розпочинає сухе голодування як протест на дії російської влади. Льотчиця запевнила, що не припинить його, допоки її не повернуть в Україну «живою чи мертвою».

Крім того, українка попередила СІЗО про неприпустимість примусити її відмовитися від голодування. Також вона заборонила брати в неї аналізи і змушувати її вживати медикаменти.

Нагадаємо, напередодні Савченко мала виголосити слово в російському суді, однак їй відмовили в цьому і перенесли засідання на 9 березня. У відповідь на це Савченко оголосила про намір розпочати сухе голодування. Разом із тим зазначимо, що текст промови Надії Савченко було опубліковано в соціальних мережах.

2 березня 2016 року прокуратура попросила для Савченко 23 роки за гратами. Однак адвокати вважають, що є доволі високі шанси, що після виголошення вироку Надію можна буде обміняти на російських полонених.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ