_______________ _____________ ____________
16/03/2010

Янукович пообіцяв відібрати героя у Бандери
16:17 05 бер..

Янукович пообіцяів Медведєву відібрати звання героя у Бандери до 9 травня

Янукович пообіцяів Медведєву відібрати звання героя у Бандери до 9 травня

Президент Віктор Янукович обіцяє до Дня Перемоги скасувати указ про присвоєння провіднику Організації українських націоналістів Степану Бандері звання Героя України.

Про це Янукович заявив у Москві на спільній конференції з президентом Російської Федерації Дмитром Мєдвєдєвим.

"Звичайно, вони (відповідні укази Ющенка) дуже резонансні, звичайно, ці укази не сприймаються ні в Україні, ні в Європі. Не випадково Європейський союз прийняв навіть звернення Європейського парламенту", - сказав Янукович, відповідаючи на питання про те, чи будуть скасовані ці укази.

"Є певний правовий і політичний процес, Україна його проходить, - додав український лідер. - І це рішення буде ухвалене до Дня Перемоги".

Як повідомлялося, 22 січня 2010 року президент України Віктор Ющенко своїм указом присвоїв звання Героя України провіднику ОУН Бандері.

Це рішення розкритикували у Польщі та Росії, а 25 лютого депутати Європарламенту схвалили резолюцію, в якій закликали нового президента Віктора Януковича переглянути указ свого попередника.

Автори резолюції аргументували необхідність скасувати звання Бандери тим, що він нібито співпрацював з нацистською Німеччиною.

Президент Віктор Янукович під час візиту до штаб-квартири Євросюоз в Брюсселі заявляв, що питання присвоєння Степану Бандері звання Героя України "знайде своє рішення найближчим часом".

 



Додати цю сторінку в закладки
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP
Останнє оновлення на 16:20 05 бер..
 
Матеріали по темі :

» Янукович не звільнятиме Стельмаха

Президент Віктор Янукович не збирається звільняти діючого голову Нацбанку Володимира Стельмаха. Про це глава держави заявив в ході...

» Янукович підписав закон про коаліцію "Тушок"

Президент Віктор Янукович підписав зміни до закону про регламент Верховної Ради, якими дозволяється створення коаліції на...

» Яценюк не буде прем’єр-міністром, – Янукович

Президент України Віктор Янукович зустрівся із лідером «Фронту змін» Арсенієм Яценюком. «Насамперед я вдячний Арсенію Петровичу за...

Новини партнерів

работа программист Одесса, погода в Нежине на 10 дней, новости закарпатье, Автостопом по Галактике, музыка