Get Adobe Flash player
Нардепів хочуть відправити на війну
У Парламенті зареєструвано законопроект № 4977 «Про внесення змін до Закону України «Про статус народного депутата України» (щодо проходження військової служби народним депутатом під час оголошення військового стану)».

Його автором є народний депутат Олександр Бриганець.

Згідно чинного Закону України «Про статус народного депутата України» народний депутат України не має права суміщати депутатський мандат з іншими видами діяльності, а саме одночасно бути на державній службі. Згідно чинного Закону України «Про військовий обовязок і військову службу» військова служба прирівнюється до стажу державної служби.

«Народний депутат, згідно Закону, не має права одночасно виконувати обов’язки народного депутата та проходити військову службу. В мирний час дане обмеження не створює значних ускладнень. Однак під час введення військового стану, проведення бо йових дій на території України та загрози національної безпеки держави накладені згідно законодавства України обмеження не дозволяють народному депутату захищати рідну Батьківщину у лавах збройних сил України від зовнішнього та/або внутрішнього ворога. Як на мене, це не правильно. Я готовий, як і багато моїх колег, взяти до рук зброю вразі такої потреби. Саме тому, я вирішив зняти законодавче обмеження на право, яким володіють мало не всі, окрім народних депутатів. Не хотілося б, щоб депутати були патріотами лише на словах. Тим паче, що під час військового стану діяльність Парламенту фактично обмежена і вся повнота влади переходить до головнокомандуючого. Крім того, бойовий досвід багатьох із нас і особистий приклад могли б виявитися корисним під час бойових дій», - впевнений О.Бригинець.

Даним проектом вносяться зміни до Закону України «Про статус народного депутата України». Проектом Закону передбачено, що у випадку введення військового стану в Україні або в окремих її місцевостях народний депутат має право виконувати військовий обов’язок та проходити військову службу у Збройних Силах України відповідно до Закону України «Про військовий обовязок і військову службу».

Нардепів хочуть відправити на війну



Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
Додати коментар
Ваше Им'я:
Ваш E-Mail: (не обов'язково)
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: