Get Adobe Flash player
В Чернівцях демонтують самовільну рекламу
Близько 90% інформаційних вивісок (табличок) на фасадах пам’яток архітектури та об’єктів цінної забудови, конструкції зовнішньої реклами в межах центрального історичного ареалу Чернівців встановлюються самовільно, без жодних погоджень та дозволів.

А це призводить до руйнування фасадів та декоративних елементів оздоблення пам’яток, спотворює візуальне сприйняття об’єктів культурної спадщини, традиційний характер середовища історичного центру – історично успадкований вигляд та об’ємно-просторову структуру історичного населеного місця,- повідомили у міській раді.

Самовільні інформаційні вивіски у більшості випадків не відповідають Положенню про "порядок розміщення зовнішньої реклами в м. Чернівцях". Така ситуація ставить під загрозу нормативне утримання території буферної зони об’єкта, включеного до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, та не сприятиме позитивному іміджу м.Чернівців на міжнародному рівні як одного з культурних центрів України.

Відповідно до Закону України «Про охорону культурної спадщини» заборонено розміщувати рекламу на пам’ятках архітектури без дозволу органу охорони культурної спадщини. За вчинені дії передбачена адміністративна відповідальність. Наразі вивчається можливість залучення до моніторингу самовільної реклами у центральній частині м. Чернівців громадських інспекторів, а також порядок демонтажу самовільних рекламних та інформаційних конструкцій.
Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» відділом охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради надаються наступні адміністративні послуги:

- надання висновків щодо відповідних програм та проектів містобудівних, архітектурних і ландшафтних перетворень, будівельних, меліоративних, шляхових, земляних робіт на пам’ятках місцевого значення та в зонах їх охорони, в тому числі програм та проектів, реалізація яких може позначитися на стані об’єктів культурної спадщини;
- надання висновків щодо відчуження або передачі пам’яток місцевого значення їх власникам чи уповноваженим ними органами іншим особам у володіння, користування або управління;
- укладання охоронних договорів на пам’ятки культурної спадщини місцевого значення;
- надання висновків щодо відведення земельних ділянок, у тому числі тих, що призначаються для сільськогосподарських потреб, погодження зміни землевласника, землекористувача;
- погодження паспортів інформаційних фасадних вивісок (табличок) в межах історичних ареалів м.Чернівців.

За минулий рік відділом надано 187 адміністративних послуг (з них 50 – погодження інформаційних фасадних вивісок), в поточному році – 338 (17).
Слід зазначити, що розпорядженням Чернівецького міського голови від 01.07.2013р. №175-р утворено робочу групу з перевірки дотримання вимог Положення про порядок розміщення зовнішньої реклами та інформаційних вивісок (табличок) в межах буферної зони об’єкта ЮНЕСКО.
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

В Чернівцях демонтують самовільну рекламу

20-05-2014, 17:05
Переглядів: 137
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player