Get Adobe Flash player
Чернівці експортують товари в 29 країн світу
Чернівецькі бізнесмени, без сумніву, володіють генетичною схильністю домовлятись зі своїми партнерами та переконувати їх у необхідності співпраці. Наразі вони експортують свою продукцію до 29 країн: 14 країн Євросоюзу, 5 країн колишнього Радянського Союзу, Ближнього та Далекого Сходу.

У квітні 42 представники чернівецького бізнесу експортували товарів майже на 60,0 мільйонів гривень, що на 13,8 млн. грн. більше, аніж у березні.
До країн ЄС найчастіше експортуються: лісоматеріали та деревообробна продукція, горіхи, зернові та насіння, чоловічий одяг та жіноча білизна, сигналізаційні та електронні прилади.

У пострадянські країни відправляють продукцію машинобудування та деревообробну, сигналізаційні та сповіщувальні пристрої, соки, засоби гігієни, ковдри тощо.

Чернівецькі термоелектричні модулі користуються попитом у Ізраїлі, а гумові калоші – у Афганістані. Кажуть, що нареченій у Афганістані готують у придане саме це взуття.

До Кореї одне з чернівецьких підприємств експортує термоелектричні модулі, на Кіпрі та в Єгипті цінують якість нашої деревини.

«Ми сподіваємось, що застосування з боку ЄС автономних торговельних преференцій сприятиме значній активізації підприємництва. Вважаю, що чернівецькі експортери сповна скористаються такою можливістю та зможуть значно розширити географію інтересів чернівецького бізнесу, «новачкам» теж необхідно активно освоювати європейський ринок, що дасть можливість отримати фінансовий ресурс як бізнесу, так і бюджету", - зазначив начальник ДПІ у м. Чернівцях Ярослав Городенський.

Нагадаємо, що Європейський союз з 23 квітня в односторонньому порядку відкрив свої ринки для українських товарів у рамках автономного преференційного торговельного режиму між Україною і ЄС. Відповідне рішення Європейського парламенту було опубліковано в офіційному журналі ЄС 22 квітня.

Починаючи з моменту введення автономного преференційного торговельного режиму, ставки ввізного мита ЄС встановлюються на рівні, який повинен діяти в перший рік після введення вільної торгівлі в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Діяти режим буде до 1 листопада цього року, або до підписання економічної частини угоди про асоціацію України і ЄС.
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

Чернівці експортують товари в 29 країн світу

26-05-2014, 12:21
Переглядів: 453
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player