Get Adobe Flash player


?Міністерство фінансів України офіційно визнало, що протокольне рішення Кабінету Міністрів України № 76 від 11.09.2014 р., яке доручає державним органам і бюджетним організаціям укласти договори на отримання співробітниками заробітної плати виключно в державних банках, не відповідає чинному законодавству, і, відповідно, не обов’язкове для виконання на місцях.

Як говориться в листі Мінфіну за підписом заступника міністра Віталія Лісовенка, згідно зі статтею 24 Закону «Про оплату праці» виплата заробітної плати може проводитися через установи банку тільки за умови особистої письмової згоди працівника. Також Постанова Кабінету Міністрів України № 318 установлює, що виплата заробітної плати повинна проводитися за обов’язковою письмовою згодою працівника тільки через уповноважені урядом установи банків, що визначаються на відкритому конкурсу.
Мінфін офіційно визнав «доручення» уряду з переведення зарплат бюджетників у держбанки незаконними

На сьогодні, згідно з даними Міністерства фінансів, за результатами проведених конкурсів право на обслуговування зарплатних рахунків і карток мають 69 українських банків, серед яких є й банки з державною формою власності. Згідно з нормативними документами обслуговування осіб, які отримують заробітну плату в уповноваженому банку, може проводитися виключно на підставі договорів між працівниками та вповноваженими банками.

Get Adobe Flash player

Мінфін офіційно визнав «доручення» уряду з переведення зарплат бюджетників у держбанки незаконними

8-12-2014, 17:11
Переглядів: 163
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player