У Швеції відкрився магазин, де функції касирів та охоронців виконують смартфони

0

У Швеції в місті Вікен відкрився перший у світі магазин, в якому немає ні касирів, ні охоронців. Вже протягом кількох місяців їх успішно замінюють смартфони покупців.

Ідея такого незвичайного магазину належить місцевому IT-фахівцю Роберту Еліасону, який розробив мобільний додаток, що повністю замінив людську працю.

Незважаючи на те, що магазин працює цілодобово, його двері завжди закриті. Для того, щоб потрапити в торговий зал, покупцеві необхідно пройти авторизацію в додатку і просто провести пальцем по екрану.

Сканувати товари покупцеві доведеться самому. До того ж в магазині немає каси, і кожному користувачеві доводиться сплачувати за покупки один раз на місяць. А незабаром у додатку повинна з’явитися служба підтримки покупців, де кожен зможе самостійно відзначити, яких, на його думку, товарів не вистачає в асортименті магазину.

Основна проблема — безпека магазину. Але поки розробник системи справляється з захистом свого винаходу самостійно. В приміщенні встановлені камери, що реагують на будь-який рух всередині маркету.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ