gototopgototop
На 20:00 Проїзд дорогами міста вільний   За вікном +8, хмарно.
                                                                                                                                                                    rekllogobaner18

Стати автором блогу

>>Реєстрація всього в один клік<<

Головні Чернівецькі блоги

Кожен буковинець має право на думку...

  • Головна
    Головна Тут ви знайдете всі записи блогу опубліковані на сайті.
  • Категорії
    Категорії Відобразити список категорій блогу.
  • Теги
    Теги Список тегів які використовувались в блогах.
  • Блогери
    Блогери Знайти улюбленого блогера на сайті.
  • Блоги команд
    Блоги команд Тут улюблені блоги команд.
  • Увійти
Самі останні записи
Андрій

Добавлено Автор: Створено: в Новини проекту
vkontaktesmall facebanntweetti

Блоги
https://golovne.net/blogs/latest.html


Обговорення (запитай у буковинської громади)
golovne.net/2012-08-07-11-19-09/index.html

                                                                                                                                                        rekllogo
Переглядів: 25
0
Андрій

Добавлено Автор: Створено: в Без категорії
vkontaktesmall facebanntweetti

Віктор Янукович розділяє думку про те, що "мовний" закон, який прийнятий у нинішній редакції, буде розколювати суспільство.

Про це у коментарі "Українській правді" після зустрічі з президентом повідомила Ганна Герман.

"Президент запропонував у закон дуже суттєві зміни. Крім того Янукович запропонував державну цільову програму розвитку української мови, як державної. Він висунув пропозицію, щоб всі учасники зустрічі увійшли до робочої групи, яка буде працювати над цією програмою і вдосконалювати її", - сказала Герман.

                                                                                                                                                        rekllogo
Переглядів: 29
0
Bonbon

Добавлено Автор: Створено: в Без категорії
vkontaktesmall facebanntweetti

Сьогодні на найвищому поверсі будівлі чернівецького управління СБУ встановлювали нові вікна.
Проте під час деінсталяції одного з попередніх мало не постраждав чоловік, котрий припаркував поруч авто. Мало того, що він дістав добрий переляк, йому ще й влетіло від одного працівника. А цьому ж працівнику влетіло від шефа за те, що він не поставив під вікном людину, яка би говорила, що там проходити не можна. Помітно, що в нашому суспільстві все працює за схемою: якщо комусь влетіло від когось вище, то й тому, хто працює нище влетить теж.

                                                                                                                                                        rekllogo
Переглядів: 28
0
vkontaktesmall facebanntweetti

Чернівці посіли 5 місце у рейтингу найкультурніших міст України, складеному  журналом «Фокус». Також щотижневик визнав наше місто найкомфортнішим для життя. Не остання причина цьому — наявність у місті книгарень. Проте вже зовсім скоро їх реорганізують. Чи дійсно це певні зміни чи повна ліківідація — невідомо нікому. Проте в будь-якому випадку дух міста буде вже не тим.
Влада запевняє, що книгарні збиткові, громадяни заперечують аргументом, що приміщення в центрі комусь досить вигідно здавати в оренду. А Ігор Буркут — людина з неймовірним досвідом та безцінними знаннями, а також історик за освітою, політолог за покликанням та досвідчений журналіст 21 липня у сквері Франца Йосифа на 4 лекції Вуличного Університету поділився причинами та наслідками закриття книгарень. Також розповів про те, що формування інтелекту без читання книг неможливе та зачепив багато інших проблем, які зводяться до книги.
«Насправді існує декілька абсолютно об*єктивних причин занепаду книгарень. Перша з них — це досить високі ціни на якісні книги. Коли людина заходить до книгарні і бачить ціну 100-150 гривень, вона задумується купувати цю книгу чи ні. Другою причиною є поаудіокниги. Виростає покоління,‭ ‬яке не звикло читати великі тексти,‭ бо читати — це велика робота.  ‬Для нього набагато легше вставити навушники у вуха і слухати світову класику, поспішаючи кудись по своїх справах.»,-запевняє Ігор Григорович.
Але серед інших причин є не менш важлива — поява електронних книг. Навіть світові бібліотеки «оцифровують» свої архіви та книги і вже не потрібно їхати у відрядження, а можна читати відому професійну літературу вдома. але ніколи не буває світла без тіні: ми не знаємо як довго зможуть зберігатися цифрові носії та й чи не зашкодять вони нашому здоров*ю. Тим, хто часто читає електронні книги Ігор Буркут радить частіше вмиватися, бо іонізоване повітря псує шкіру, особливо актуально це для дівчат.

А тепер  подумайте, як ви берете до рук книгу 19 століття і відчуваєте той дух, як гортаючи книгу бачите напис, зроблений рукою Федьковича чи Стефаника, і доторкаєтеся до історії. Це купа насолоди. Хіба її можна замінити електронними пристроями???
Та й  уявити світ без книг — неможливо. Адже людина, яка читає — вона і пише грамотно. А без книг миз кожним поколінням все сильніше будемо відчувати процес деградації.
Так само й нормальне місто не можна уявити без букіністичного магазину. «Першим, що роблю, коли приїзджаю до якогось міста — йду на цвинтар, бо там можна дізнатися хто в місті жив, а потім в книгарні — бо це своєрідний його дух.»,-запевнив політолог.
Яким буде дух нашого міста без його основних візитівок — книгарень??? Без чудового місця, де можна не тільки купити чудову книгу, а й отримати пораду чи просто дізнатися останні місцеві події???

P.S.: Місто, з духом цвинтара

                                                                                                                                                        rekllogo
Переглядів: 25
0
Віктор

Добавлено Автор: Створено: в Без категорії
vkontaktesmall facebanntweetti

Акредитація представників ЗМІ на Фестиваль здійснюється на підставі попередньо поданої заявки, яку необхідно надіслати на адресу прес-секретаря фестивалю Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду до 1 вересня 2012 року (включно).

Для телекомпаній:
Акредитуватися можуть не більше трьох осіб. Просимо Вас повідомити Прес-центр про час ефіру та надати копії сюжетів (при можливості).

Для радіостанцій:
Акредитуватися можуть не більше двох осіб. Просимо Вас повідомити Прес-центр про час анонсу події та виходу в ефір матеріалів із Фестивалю.

Для друкованих видань: Акредитуватися можуть до 2 осіб: кореспондент і фотограф. Просимо видання надрукувати анонс Фестивалю та повідомити Прес-центр про дату його появи.

Для Інтернет-видань із відвідуванням від 500 унікальних користувачів на добу: Акредитуватися можуть не більше двох осіб. Просимо Вас розмістити на своєму сайті анонс та банер Фестивалю.

На Фестивалі працюватиме власний штат фотографів та відео-операторів. При потребі Ви можете звернутися до Прес-центру за необхідними матеріалами після завершення Фестивалю.

Підтвердження акредитації Ви отримаєте електронною поштою. Список акредитованих ЗМІ буде оприлюднений на нашому сайті 2 вересня 2012 року. Для отримання детальнішої інформації звертайтеся до Прес-центру “MERIDIAN CZERNOWITZ”:

Прес-секретар – Лілія Шутяк
тел.: + 38 097 665 70 47
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

                                                                                                                                                        rekllogo
Переглядів: 30
0
Сергій

Добавлено Автор: Створено: в Без категорії
vkontaktesmall facebanntweetti

Резонансна забудова на розі вул. Бережанської і вул. Тисменецької в Чернівцях продовжилась. Попри всі протести мешканців багатоповерхівок, упритул до яких планується зведення торгівельного комплексу, справу в суді громада програла у вельми специфічний спосіб: «самый гуманный суд в мире» постановив, що прибудинкова територія ОСББ «Клен» була приватизована з порушеннями, а відтак мешканці втратили право розпоряджатись землею. Будівництво посеред єдиного широкого автомобільного проїзду, який веде у двір чотирьох п'ятиповерхівок, відтак відновилось. Що характерно: в магазині, який уже функціонує на першому поверсі буд. 17 по вул. Бережанській, днями взялись за руйнацію внутрішніх стін, цеглу вивозять вантажівками. Які саме стіни розбирають, мешканці не знають, роботи ніхто не контролює, жодної інформації на цей рахунок не поширюється.

Важливо, що в підвалах буд. 17 частину стін розбирали вже раніше, в часі його передачі з балансу заводу «Розма» новоствореному ОСББ. Є всі підстави вважати, що цеглу було просто розпродано, як і батареї опалювальної системи, зняті в підвалах та під'їздах тоді ж. Аварійною в будівлі є і п'ятиярусна арка, котра з'єднує буд. 17 і буд. 23 по вул. Бережанській, в її конструкції давно є тріщини і помітні просідання. Якщо теперішній заїзд у двір буде перекрито торгівельним комплексом, вузький хід під аркою залишиться єдиним шляхом для вивозу сміття — враховуючи ж кут повороту і вібрації від вантажівки, нескладно уявити, чим подібна практика може закінчитись. Площадки арки слугують у якості спільних балконів, і будь-які порушення її конструкції напряму загрожують життю людей.

Мене цікавить, які недоумки зі званнями «архітекторів» давали дозволи на будівництво магазину в таких умовах — і скільки вони за це отримали. Після інцидентів по вул. Кобилянської, вул. Гонти і вул. Руській практика, як видно, поширюється далі. Відтак персональне запитання до Віталія Міхайлішина: влада хоча би перед виборами втрутиться, чи й далі вдаватиме із себе «непорозуміння»?

                                                                                                                                                        rekllogo
Переглядів: 29
0
Андрій

Добавлено Автор: Створено: в Без категорії
vkontaktesmall facebanntweetti

Дивовижно

                                                                                                                                                        rekllogo
Переглядів: 37
0
Андрій
Фото завантажено Автор: Створено: в Без категорії
vkontaktesmall facebanntweetti

                                                                                                                                                        rekllogo
Переглядів: 33
0
vkontaktesmall facebanntweetti

Фестиваль «Республіка» розширює свою арт-платформу. Цього року три ночі поспіль, під відкритим небом, будуть демонструвати авторське кіно...
У 2012 році Фестиваль «Республіка» відбуватиметься протягом 13 днів (з 10-го по 23 вересня) у місті Кам’янець-Подільський.
Як повідомляють організатори художня частина фестивалю розпочнеться 10 вересня та завершиться 23. Протягом близько двох тижнів райтери з України, Іспанії, Польщі, Росії та Білорусії будуть розмальовувати будинки загальною площею близько 2000кв.м. Всі ескізи, котрі будуть наноситись на фасади, затверджені оргкомітетом фестивалю та Кам’янець-Подільською міською радою.

                                                                                                                                                        rekllogo
Переглядів: 20
0
bbb
Відеом поділився Автор: Створено: в Без категорії
vkontaktesmall facebanntweetti

                                                                                                                                                        rekllogo
Облака: Чернівці
Переглядів: 29
0