gototopgototop
На 20:00 Проїзд дорогами міста вільний   За вікном +8, хмарно.
                                                                                                                                                                    rekllogobaner18

76 проектів захотіли фінансування від фонду Фірташа

vkontaktesmall facebanntweetti
firtashBig

firtashBig

За чотири місяці роботи інвестиційного фонду з підтримки малого підприємництва надійшло 76 заявок на фінансування бізнес-проектів від підприємців. Про це повідомив голова облдержадміністрації Михайло Папієв на засіданні Ради з питань розвитку підприємництва та залучення інвестицій в Чернівецьку область сьогодні, 18 вересня.

За його словами, із загального числа заявок, що надійшли, понад 40 передбачають фінансування бізнес-ідей «з нуля». Чернівецькі вчені запропонували 15 інноваційних проектів – від розробки нових методів діагностики і лікування онкологічних захворювань та виробництва безконтактних термометрів до проектування енергонезалежних систем життєзабезпечення житлових будинків і енергозберігаючих вікон з електропідігрівом скла. Надійшли проекти зі створення туристичної компанії, виробництва органічних добрив, надання послуг бізнесу.

«До фонду надійшло понад 30 заявок на отримання пільгових кредитів від 5-15% річних. Компанії подали заявки на отримання кредитів у розмірі 150-320 тис. гривень для модернізації виробництва, реструктуризації кредиторської заборгованості та поповнення обігових коштів», - сказав Михайло Папієв. Він додав, що впродовж тривалого часу в країні точаться дискусії щодо проблеми «здешевлення» кредитних ресурсів для бізнесу та небажання банків кредитувати «нульові» бізнес-проекти. «Інвестиційний фонд «Буковина» створений саме для того, щоб розв’язати не тільки цю проблему, але й в цілому стимулювати інноваційну діяльність, розширити сфери інтелектуального високорентабельного бізнесу, поглиблювати процес оновлення виробництва, створення нових робочих місць», - наголосив керівник крайової виконавчої влади.

Михайло Папієв відзначив, що на сьогоднішньому засіданні Ради з питань розвитку підприємництва та залучення інвестицій в Чернівецьку область будуть відібрані перші проекти, які отримають фінансування з інвестиційного фонду «Буковина» та додав, що його робота на цьому не завершується: «Робота фонду буде продовжуватися, і надалі розглядатимуться заяви для надання необхідних для розвитку бізнесу кредитів».

Довідка. Створений в Чернівецькій області інвестиційний фонд з підтримки малого підприємництва «Буковина» здійснює фінансування бізнес-проектів за двома схемами: фінансування бізнес-ідей «з нуля» і пільгове кредитування вже існуючих підприємств під 5-15% річних. Автори ідей зможуть отримати на реалізацію проектів 50-80 тисяч гривень і стануть основними власниками нових підприємств. Частка фонду в таких компаніях буде становити від 10 до 49%. За успішної реалізації проекту фонд зможе заробити на продажу своєї частки в підприємстві.

Існуючі підприємства можуть отримати пільгові кредити під 10-15% річних у розмірі 150-320 тисяч гривень для модернізації виробництва, реструктуризації кредиторської заборгованості та поповнення обігових коштів.

Створення фонду «Буковина» ініціював голова Федерації роботодавців України, голова Ради директорів Групи компаній Group DF Дмитро Фірташ під час зустрічі з бізнесменами в Чернівцях в лютому 2012 року. В основу роботи фонду «Буковина» покладено досвід Університету Кембриджу, де вже більше 40 років ініціативи студентів та молодих вчених успішно підтримують три фонди.

Інвестиційний фонд «Буковина» нині єдиний в Україні фонд, який фінансує розробку перспективних ідей «з нуля» і здійснює пільгове кредитування проектів у всіх секторах економіки. Капітал в управлінні фонду становить 3 млн. гривень. Всі отримані кошти від успішно реалізованих проектів фонд «Буковина» направить на фінансування нових пропозицій підприємців.

Все про:
                                                                                                                                                        rekllogo
banerMapOPORA
Оберіть мову сайту: English Romanian Russian Ukrainian
                                                                       rekllogo

Опитування

На сайті потрібна інформація про "пробки" в Чернівцях?
 

Останні економічні новини

Нові підприємства в каталозі

1. ООО "Смарт Ай Ти"
    Адреса: улица 28 Июня, дом 44, офис 302
    Телефон: (095)8525912 , (0372)54-25-79
2. Рідний Край,газета
    Адреса: вул. Чернівецька, 6а
    Телефон: (03735) 22476, (03735) 21014
3. Рідне Слово, газета
    Адреса: вул. Довженка, 7
    Телефон: (03732) 20456, (03732) 21454
4. Доба, газета
    Адреса: вул. Гребінки, 17
    Телефон: (0372) 514473, (0372) 514470
5. Державний Архів Чернівецької Області
    Адреса: вул. Стасюка, 20а
Перейти в каталог

В кінотеатрах міста:


Монстри на канікулах (3D) Монстри на канікулах (3D)
[ Переглядів:30 ]
Порочна пристрасть Порочна пристрасть
[ Переглядів:24 ]
Давай, до побачення Давай, до побачення
[ Переглядів:32 ]
Паранормальне явище-4 Паранормальне явище-4
[ Переглядів:20 ]
Я, Алекс Кросс Я, Алекс Кросс
[ Переглядів:18 ]
Франкенвінні (3D) Франкенвінні (3D)
[ Переглядів:18 ]
Будинок в кінці вулиці Будинок в кінці вулиці
[ Переглядів:45 ]
Дикуни Дикуни
[ Переглядів:75 ]
Петля часу Петля часу
[ Переглядів:109 ]
Чоловік з гарантією Чоловік з гарантією
[ Переглядів:82 ]
Мадагаскар-3 3D Мадагаскар-3 3D
[ Переглядів:345 ]