gototopgototop
На 08:30 Затор на вул.Гагаріна в районі вокзалу. Велика тягнучка на вул.Головній в районі вул.Садової

Антимонопольний комітет Буковини розказав про свою роботу

Антимонопольний комітет

Антимонопольний комітет

9 жовтня 2012 року у Чернівецькому обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України підведено підсумки роботи щодо захисту економічної конкуренції на регіональних ринках протягом дев’яти місяців поточного року.

Загалом у звітному періоді відділенням припинено 307 порушень законодавства про захист економічної конкуренції та захист від недобросовісної конкуренції, що в півтора рази більше ніж за аналогічний період минулого року. Зокрема, за результатами розгляду заяв (подань, звернень) громадян та суб’єктів господарювання, органів державної влади і місцевого самоврядування, проведених перевірок розглянуто 88 справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції та захист від недобросовісної конкуренції за наслідками яких припинено шляхом прийняття рішень про притягнення до відповідальності та накладення штрафу 157 порушень, а також надано 150 обов’язкових для виконання рекомендацій щодо усунення виявлених ознак порушення конкуренційного законодавства.

Загальна сума штрафів, накладених на порушників – відповідачів у справах, протягом січня-вересня 2012 року склала - 653,71 тис.грн., що у 2 рази більше ніж за дев’ять місяців минулого року.

Економічний ефект від припинення порушень законодавства про захист економічної конкуренції для фізичних та юридичних осіб склав більше 16 млн. грн.

Найбільше територіальним відділенням припинено порушень, допущених суб’єктами господарювання, які займають монопольне (домінуюче) становище на соціально значимих для населення регіональних ринках. Зокрема, припинено дії у вигляді зловживання монопольним (домінуючим ) становищем на ринках послуг з оформлення та реєстрації документів про право власності на нерухоме майно (Сторожинецьке, Новоселицьке комунальні районні та Герцаївська філія комунального обласного бюро технічної інвентаризації); надання платних медичних послуг (комунальні установи Кіцманська, Сторожинецька, Новоселицька, Кельменецька та Сокирянська центральні районні лікарні); постачання електричної енергії за регульованим тарифом (ПАТ «Енергопостачальна компанія «Чернівціобленерго»).

Також, шляхом надання рекомендацій територіальним відділенням в січні – вересні 2012 року припинено неправомірні дії основних монополістів, діяльність яких зачіпає інтереси широких верст населення, зокрема: ПАТ «Чернівецький хлібокомбінат», ПАТ ЕК «Чернівціобленерго», КП «Чернівціводоканал», ПАТ «Чернівцігаз», ТОВ «Екотрансгаз», ТОВ "Метро Кеш енд Керрі Україна", ТОВ "Альфа-Петрол", ТОВ "Мавекс-Петрол", МКП "Спецкомбінат", ТОВ "Автогазпром" тощо.

Здійснюючи контроль за дотриманням вимог законодавства про захист економічної конкуренції у сфері державних закупівель, відділенням протягом 9 місяців 2012 року розглянуто 20 справ, внаслідок чого припинено близько 40 антиконкурентних порушень (змов), що призвели до спотворення результатів (тендеру) торгів із закупівлі, зокрема, «Продуктів нафтопереробних рідких», «Послуг їдалень», «Продукції лісозаготівлі», «Молочних сумішей», «Послуг із здавання під найм нежитлової нерухомості» тощо.

Значна увага територіальним відділенням приділялась попередженню та припиненню антиконкурентних дій органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Всього з початку року припинено більше 22 таких порушень, які стосувалися недотримання порядку встановлення та необґрунтованого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, створення умов для вчинення порушень підприємствами сфери ЖКГ - монополістами, встановлення непередбачених чинним законодавством обмежень самостійності суб’єктів господарювання, що спотворювали конкуренцію.

Одним із напрямків роботи відділення у звітному періоді також було здійснення заходів щодо запобігання та припинення порушень у вигляді недобросовісної конкуренції.

Так, протягом січня – вересня поточного року відділенням розглянуто 7 справ щодо припинення неправомірних дій у вигляді поширення інформації, яка вводить в оману споживачів (населення). Зокрема, розглянуто справу та оштрафовано (50 тис.грн.) одного з найбільших Українських виробників продуктів харчування - ПАТ «Чумак» (Херсонська область) за недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення на упаковках майонезів торговельної марки «Чумак» неправдивої інформації, що вводила в оману споживачів. В даний час відділенням розглядається аналогічна справа проти потужного виробника соків та нектарів ТОВ «Сандора». Також, за поширення оманливої інформації оштрафовано фізичну особу – підприємця Гуменного В.М (Хмельницька область с.Сатанівка), яким виготовлявся та реалізовувався продукт під назвою «Повидло абрикосове», що більше ніж на половину складався з яблучного пюре.
Все про:
                                                                                                                                                        rekllogo
Оберіть мову сайту: English Romanian Russian Ukrainian

Опитування

Ви купували щось в інтернеті?
 

Останні економічні новини

Нові підприємства в каталозі

1. Юридична компанія "ЮВОС"
    Адреса: Проспект Незалежності 127Б
    Телефон: 0501061318,
2. Світ Доріг. Туристична агенція
    Адреса: Університетська,11
    Телефон: 90-75-57
3. ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ОСЕРЕДОК ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ "ВСЕУКРАЇНСЬКА ФЕДЕРАЦІЯ ФРІ-ФАЙТУ ТА КОНТАКТНИХ ЄДИНОБОРСТВ"
    Адреса: вул. Нагірна, 7
    Телефон: 0994209143, 0667335423
4. Rent Car Chernivtsi
    Адреса: вул. Гайдара, 1"з"
    Телефон: (050) 999 99 13,(0372) 52 52 13, (097) 100 72 27
5. Електронік.com.ua
    Адреса: вул. Ентузіастів, 2Ж
    Телефон: (0372) 585-0750,50-6850533
Перейти в каталог

В кінотеатрах міста:


  • Переваги металевих броньованих дверей

    Переваги металевих броньованих дверей

    Незважаючи на те що сучасне життя диктує свої умови, любителі натуральних матеріалів, і особливо дерева, вибираючи вхідні двері , звичайно ж, виберуть дерев'яні. А ті люди, які люблять все найсучасніше,…

  • Що таке електронні квитки

    Що таке електронні квитки

    Електронний квиток, або як його ще називають "e-ticket" - це електронна версія паперового авіа, або квитка на інший вид транспорту, хоча для зручності ми будемо розглядати саме авіаквитки.

Я вже їду!!!