Четвер, 22 August 2013
16:14:12

В Чернівцях пройшов семінар про співпрацю України та ЄС

текстиль для гостиниц и ресторановМинулого тижня, в обласній державній адміністрації відбувся семінар, на якому був представлений проект «Додаткові заходи щодо Програми підтримки галузевої політики «Сприяння взаємній торгівлі між Україною та Європейським Союзом шляхом усунення технічних бар’єрів». 
Ця програма сприяє забезпеченню вільної торгівлі між Україною та країнами ЄС. Керівник проекту Наталія Сидорук пояснила важливість цієї програми для Буковини: «В західній частині України люди наближеніші до Європи і більша частина їх прагне співпраці з європейською спільнотою». На її думку, Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, яка готується на заміну Угоди про партнерство та співробітництво, є унікальним документом, оскільки її прийняття сприяє адаптації українського законодавства до європейського. «Це означає, що українські товари вироблятимуться за європейськими стандартами, відтак можна очікувати, що їх якість покращуватиметься», - наголосила Наталія Сидорук. Крім того, Угода про асоціацію передбачатиме адаптацію законодавства у соціальних аспектах, зокрема: туризму, захисту навколишнього природного середовища, освіти та науки. «Поступово українське суспільство вийде на вищий рівень розвитку і наблизиться до європейського, а угода закладає підвалини подальшої євроінтеграції», - узагальнила вона.
 
Представник відділу торгово-економічної співпраці з ЄС департаменту Європейської інтеграції Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Катерина Крівцун зазначила, що важлива складова нової угоди з ЄС - створення зони вільної торгівлі, що сприятиме збільшенню експорту продукції підприємств легкої промисовості, тесктилю, тощо.. «Головною перевагою для економіки держави стане скасування ринкових тарифів: на 97% продукції буде знижено мито, на решту, яку складають сільськогосподарські товари, – запроваджений режим квотування. Європейський Союз відкриє ринок одразу, а Україна впродовж п’яти років, - пояснила Катерина Крівцун. - Наприклад, щороку мито на автомобілі буде знижуватися на 1%».
 
За її словами, серед переваг режиму вільної торгівлі - зростання обсягів товарообігу, лібералізація торгівлі послугами, прискорення темпів економічного зростання, модернізація та переоснащення вітчизняних підприємств. Створення зони вільної торгівлі надасть і економіці Чернівецької області низку переваг, зокрема: полегшення доступу місцевих товаровиробників на ринок ЄС, зростання надходжень іноземних інвестицій в економіку регіону, розвиток експортоорієнтованих галузей сільського та лісового господарства.

Поділитись новиною в соціальних мережах:

Залишити коментар

за допомогою соціальних мереж, або анонімно

Новини партнерів

RizVN Login



Нове в каталозі

Адвокатське об’єднання...
Назва: Адвокатське об’єднання "Юридична Компанія "ФОРТУНА"
Адреса: Головна 122-А
Веб студія Буковина.NET
Назва: Веб студія Буковина.NET
Адреса: Головна,59
ТОВ "Імперіал Груп...
Назва: ТОВ "Імперіал Груп Украіна"
Адреса: Вул. Обїзна, 12 (Західний ринок)
Центр прикладного права
Назва: Центр прикладного права
Адреса: вул. Садова, 131
Соляна шахта
Назва: Соляна шахта
Адреса: Проспект Незалежності, 109а
Детальніше