25/11/2009
Банер
Британцеві, чий пес розтовстів до 70 кг, заборонили заводити собаку протягом десяти років
07:58 20 лист..

Суд заборонив британцеві Джону Гріну, що проживає в графстві Чешир, заводити собаку протягом 10 років за те, що він довів до ожиріння свого нинішнього домашнього вихованця - далматинця на кличку Барні.

Як повідомляє газета Sun, Гріна також засудили до 200 годин громадських робіт і оплати судових витрат у розмірі 780 фунтів стерлінгів. Настільки суворий вирок пояснюється тим, що Джон розгодувала свого улюбленця до такого ступеня, що той став важити в три рази більше звичайного.

За словами адвоката, який представляв інтереси власника собаки в суді, господар ставився до Барні не як до вихованцеві, а як до друга. "Коли він з'їдав пакет чіпсів, Барні теж отримував пакет чіпсів", - зазначив адвокат. Сам Грін розповів суду, що ділився з псом всією своєю їжею, включаючи солодощі і шоколад.
Коли інспектори Королівського товариства по боротьбі з жорстоким поводженням з тваринами (RSPCA), що одержали повідомлення про стан собаки, прийшли в будинок до Гріна, пес важив близько 70 кілограмів і не міг нормально пересуватися.

За словами прокурора Ендрю Мічіна, власник далматинця "вважав, що вага собаки трохи перевищує норму, але не знав, скільки вона повинна важити". У той же час, Грін визнав себе винним у тому, що завдав своєму улюбленцю шкоду, дозволивши йому настільки погладшати.

Зараз Барні важить лише 25 кілограмів. Він схуд завдяки посиленому контролю за харчуванням. "Йому довелося дотримувати такої строгої дієти, що нам усім було шкода його", - сказала інспектор RSPCA Рейчел Ендрюс.

Відзначимо, що дослідження, проведене в минулому році британськими ветеринарами, показало, що майже половина собак і кішок Великобританії страждає від ожиріння і різних захворювань, викликаних надмірною повнотою. Виною тому - зайва любов господарів до своїх вихованців.

Раніше Американська асоціація виробників товарів для домашніх тварин повідомила, що в 2004 році жителі США витратили на домашніх улюбленців більш $ 34 млрд.


За матеріалами: Корреспондент

Останнє оновлення на 08:07 20 лист..
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Redtram