25/11/2009
Банер
В Італії виявлено зуб і два пальці Галілея
11:45 23 лист..
Палець Галілея

Палець Галілея

Колекціонер творів мистецтва виявив зуб і два пальці руки Галілео Галілея. Останки перейшли до флорентійському Музею історії науки, повідомляє агентство Reuters.

Названі частини тіла разом з іще одним пальцем і хребцем були відокремлені від трупа знаменитого італійського вченого XVI-XVII століть під час похоронної церемонії у 1737 році, через 95 років після смерті Галілея.

Муміфіковані палець і хребець з того часу зберігаються в музеях Флоренції і Падуї. Інші частини тіла переходили від одного колекціонера до іншого, поки не зникли в 1905 році. Нещодавно вони були продані на аукціоні як "невстановлені предмети у дерев'яному ящичку XVII століття". Покупець, ім'я якого не називається, передав фрагменти останків до музею.

Тепер флорентійці заявили, що всі частини, відділені від трупа Галілея, зібрані; те, що зуб і пальці справжні, було достовірно встановлено, заявили співробітники музею. У 2010 році частини тіла будуть виставлені в Музеї історії науки, коли він відкриється після ремонту. Тоді ж музею планують присвоїти ім'я Галілея.

Знаменитий фізик і астроном помер у 1642 році в Тоскані. Через те, що наукові відкриття Галілея суперечили християнським догматам, Римсько-католицька церква протягом 95 років не дозволяла поховати його в родинному склепі флорентійської базиліки Санта-Кроче.

Нагадаємо, у січні італійські вчені заявили про свій намір розкрити могилу Галілея і розшифрувати його ДНК, щоб дізнатися більше про його очну хворобу та її вплив на отримані астрономом дані.

За матерiалами: Lenta.ru
Останнє оновлення на 11:49 23 лист..
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Redtram