25/11/2009
Банер
Більшість навчальних закладів України відновлять роботу 23 листопада
17:14 20 лист..
Більшість українських навчальних закладів 1-4 рівня акредитації відновлять свою роботу в понеділок, 23 листопада.

Як повідомив перший віце-прем'єр України Олександр Турчинов, таке рішення ухвалила Державна надзвичайна протиепідемічна комісія на своєму сьогоднішньому засіданні в Києві.

"У зв'язку зі зниженням рівня захворюваності ми прийняли рішення, що в більшості областей відновимо виховний і навчальний процес", - сказав Турчинов. При цьому, в окремих регіонах, де за його словами, епідеміологічна ситуація ще не стабілізувалася, прийнято рішення про продовження карантинних заходів.


Так, у Дніпропетровській області в декількох районах навчальний процес розпочнеться 25 листопада. Крім того, комісія прийняла рішення до 25 листопада продовжити карантин у кількох районах Закарпатської області, у тому числі в Ужгороді, а також у районах Київської, Полтавської, Рівненської області та у столиці.

Водночас,  до 27 листопада продовжені епідеміологічні заходи у Вінницькій, Кіровоградській і Чернівецькій області.

Перший віце-прем'єр наголосив, що дитячі дошкільні установи в Київській області розпочнуть свою роботу вже 23 листопада, а рішення щодо відновлення роботи навчальних закладів у Чернігівській області буде прийнято в суботу, 21 листопада.

Таке рішення комісії, за словами Турчинова, ґрунтувалося на тому, що "ситуація з захворюваністю в усіх регіонах різна".

Також комісія ухвалила рішення звільнити учнів від необхідності надання медичних довідок за період введення карантинних заходів.

Як уже повідомлялося, Державна протиепідемічна комісія при Кабінеті міністрів підтвердила збереження станом на сьогодні, 20 листопада, вищого рівня епідемічної небезпеки в Україні.

Нагадаємо, вчора, 19 листопада, Міністерство охорони здоров'я поінформувало, що в Україні кількість смертей від грипу та ГРВІ збільшилася до 354 осіб. Також Мінохоронздоров'я підтверджено 225 випадків захворювання на грип А/Н1N1, з них - 17 з летальним результатом. 18 листопада, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила про стабілізацію епідемічної ситуації, а заступник головного санітарного лікаря України Людмила Мухарська спрогнозувала, що другу хвилю грипу A/H1N1 в країні слід очікувати в грудні 2009 - січні 2010 року, третю хвилю - восени 2010 року.

 

За матеріалами: Корреспондент

 
Матеріали по темі :

» У Тернополі скасували карантин

Сьогодні, 19 листопада, в Тернополі скасували карантин. У понеділок, 23 листопада, відновлюється навчальний процес в освітніх закладах...

» Карантин у школах і «вишах» триватиме ще тиждень

Рішення про призупинення навчального процесу терміном ще на один тиждень прийнято сьогодні на засіданні обласної протиепідемічної...

» Міносвіти не рекомендуватиме проводити навчання по суботах

Міністерство освіти і науки України не буде рекомендувати проводити навчання у школах та вищих навчальних закладах по суботах. Про це...

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Redtram