Get Adobe Flash player
Чимало водіїв і досі помилково вважають хабар «найкращим врегулюванням» проблем на дорозі, зокрема тоді, коли вони є порушниками Правил дорожнього руху і в такий спосіб намагаються уникнути відповідальності за скоєне правопорушення. Аби виключити корупційну складову, за моїм дорученням працівники ДАІ розпочинають проводити фото, відеозйомку за фактами спроби дачі хабара.



З призначенням на посаду, я проінформував громадян щодо своєї принципової позиції відносно викоренення корупції в лавах Державтоінспекції. Особовий склад ДАІ був суворо попереджений про недопущення корупційних діянь, халатного відношення до своїх професійних обов’язків та відповідальність за вчинення таких дій.



Жорстке реагування на прояви корупції дали відповідні результати: на сьогодні скарг щодо неправомірних дій інспекторів ДАІ значно менше. Однак, викорінюючи корупцію в своїх лавах, ми постійно стикаємося з ситуацією, коли самі учасники дорожнього руху намагаються «відкупитися» від прискіпливого інспектора, пропонуючи йому грошову винагороду. Таким чином «спіймані» водії намагаються уникнути судової тяганини чи адміністративної відповідальності. І навіть не замислюються над тим, що скоюють злочин, за яким відповідно до законодавства України передбачена кримінальна відповідальність. 



Хотів би нагадати, що за вчинення таких дій ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України передбачено штраф від 500 до 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк, із спеціальною конфіскацією.



Вимагаючи від працівників ДАІ принципового, чесного, відповідального ставлення, учасники дорожнього руху повинні пам’ятати, що у них є не тільки права але й обов’язки. Тож, водії мають самі чітко дотримуватися вимог законодавства.



Аби надати водіям «додатковий» стимул щодо виконання законів України, мною  прийняте рішення про відповідне документування спроб дачі хабара працівникові ДАІ. Наразі кожен регіональний підрозділ отримав доручення щодо фото, відеофіксації таких неправомірних дій з боку порушників дорожнього руху.



Отже, відтепер, пропонуючи гроші інспектору аби  уникнути відповідальності за скоєне правопорушення, водій має всі шанси потрапити до об’єктиву фотоапарату чи відеокамери, що зафіксують момент передачі коштів  інспектору ДАІ.  За що, відповідно, керманичу авто доведеться відповідати згідно чинного законодавства.



 



Начальник Департаменту ДАІ МВС України



Анатолій Сіренко





Источник: www.sai.gov.ua
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

Звернення начальника Департаменту ДАІ МВС України до учасників дорожнього руху

11-06-2014, 14:39
Переглядів: 77
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player