В Чернівцях маланкуватиме вся область


Нравится

В Чернівці на маланку приїдуть 30 колективівВ Чернівцях маланкуватиме вся область. На свято Маланки до нашого міста з’їдуться близько 30-ти колективів з усієї Буковини та сусідніх областей. Чим дивуватимуть та розважатимуть чернівчан і гостей міста, а також який призовий фонд очікує на переможців?

В облдержадміністрації звітували про підготовку до 3го фестивалю Маланки в Чернівцях. На сьогодні свої заявки до участі у фестивалі подало 28 колективів чернівецької області, очікують також учасників з Молдови та Румунії.Кожен чернівчанин зможе потрапити в казку, наче в мультиках для маленьких. Враховуючи чи не найголовнішу проблему минулих років – транспортне забезпечення учасників, колективам з інших районів та областей виділять по 4 тисячі гривень на дорогу.

Іван Петрусяк, начальник управління культури ОДА: «Це є звичайно хорошою підтримкою для любителів цього жанру чи виду нашої народної творчості. Думаю, що до цього числа додадуться ще сусіди т-що особисто мені телефонували Тернополяни, Франкувці, думаю, що до кінця цього тижня будуть заявки з цих областей».

Після урочистої частини заходу відбудеться святкова хода вулицями міста. Почнеться вона від Соборної площі до площі Філармонії. Фестиваль буде проходити в режимі відбору найкращих. Кращі з кращих за перше місце отримають 50 тисяч гривень, за 2ге 30, маланкувальники, які здобудуть бронзу фесту здобудуть 20 тисяч гривень.

Дмитро Павел, начальник управління інфраструктури та туризму ОДА: «Тенденція йде до того, що кількість зацікавлених постійно зростає, відповідно кількість туристів прибуває для того щоб побачити дане дійство щороку є все більшою і більшою. Цього року ми також залучаємо і спонсорів які є небайдужими до родієвого заходу на території нашої області».

Нагадаємо, що Маланка - фест відбудеться 15 січня на площі Філармонії. У зв’язку з проведенням заходу на плащах Соборній та Філармонії, а також на прилеглих до них вулицях буде частково обмежено рух транспорту.

Дар’я Товпіч. Телеканал «Чернівці».

Інші новини м.Чернівці та області за цією темою

Новини партнерів

RizVN Login



Як вам новий дизайн

Нове в каталозі

Соляна шахта
Назва: Соляна шахта
Адреса: Проспект Незалежності, 109а
Юридична компанія "ЮВОС"
Назва: Юридична компанія "ЮВОС"
Адреса: Проспект Незалежності 127Б
Світ Доріг. Туристична...
Назва: Світ Доріг. Туристична агенція
Адреса: Університетська,11
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ...
Назва: ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ОСЕРЕДОК ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ГРОМАДСЬК...
Адреса: вул. Нагірна, 7
Rent Car Chernivtsi
Назва: Rent Car Chernivtsi
Адреса: вул. Гайдара, 1"з"
Детальніше