В Чернівцях обрали кращу маланку. Переможець отримав 50 тис. (фото)


Нравится

Сьогодні, 15 січня, під час закриття та нагородження переможців третього фольклорно-етнографічного фестивалю «Маланка-фест» голова облдержадміністрації Михайло Папієв подякував усім його учасникам за прекрасні емоції, феєричне шоу та театралізоване дійство, яке вирувало цього дня в обласному центрі, а також висловив вдячність організаторам фестивалю, керівнику благодійного фонду FirtashFoundationЛаді Фірташ - за фінансову підтримку буковинських традицій.

В Чернівцях відгуляла маланка


«Журі, очевидно, нелегко було виокремити з-поміж цього розмаїття маланок кращі гурти і визначити переможців, тому було б доречним, вважаю, на фестивалі у наступному році запровадити дві конкурсні номінації: це, скажімо, «Переберія» для визначення найоригінальніших костюмів, театралізованого дійства та власне «Маланка» - як самобутньої традиції і народних гулянь», - виступив з ініціативою Михайло Папієв. Таким чином, вважає глава облдержадміністрації, учасники святкового дійства будуть в рівних умовах і суддям легше буде визначатися з переможцями фестивалю.

В Чернівцях відгуляла маланка

Маланка-фест в Чернівцях (фото та відео)

А цьогоріч переможцем етно-фестивалю «Маланка-фест 2013» став гурт маланкарів з Вашківців. Від благодійного фонду FirtashFoundationвони отримали 50 тисяч гривень. Друге та третє місця журі віддало маланкам з Красноїльська та Горбово і вони отримали відповідно 30 та 20 тисяч гривень. Окрім цього, усі учасники етно-фестивалю «Маланка-фест 2013» отримали від організаторів дипломи та грошові винагороди в розмірі 4 тисячі гривень.

В Чернівцях відгуляла маланка

В Чернівцях відгуляла маланка

Інші новини м.Чернівці та області за цією темою

Новини партнерів

RizVN Login



Як вам новий дизайн

Нове в каталозі

Соляна шахта
Назва: Соляна шахта
Адреса: Проспект Незалежності, 109а
Юридична компанія "ЮВОС"
Назва: Юридична компанія "ЮВОС"
Адреса: Проспект Незалежності 127Б
Світ Доріг. Туристична...
Назва: Світ Доріг. Туристична агенція
Адреса: Університетська,11
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ...
Назва: ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ОСЕРЕДОК ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ГРОМАДСЬК...
Адреса: вул. Нагірна, 7
Rent Car Chernivtsi
Назва: Rent Car Chernivtsi
Адреса: вул. Гайдара, 1"з"
Детальніше