Вірус Зіка може спричинити враження мозку і в дорослих людей

0

Французькі вчені дійшли висновку, що вірус Зіка може вражати мозок дорослих людей. Досі вважалося, що він небезпечний тільки для новонароджених.

У статті, опублікованій в журналі England Journal of Medicine розглянуто випадок виявлення вірусу у 81-річного чоловіка, який опинився в лікарні після круїзу в країнах Океанії. У нього діагностували менінгоенцефаліт, хворобу яка полягає в запаленні головного мозку і може поширитись на спинний мозок, викликавши параліч. Вчені вважають, що захворювання чоловіка спричинене вірусом Зіка.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Франції був зафіксований перший випадок передачі вірусу Зіку статевим шляхом. За словами міністра охорони здоров’я Марісоль Турен, зараження виявили у невагітної жінки. Імовірно, її інфікував друг, який приїхав з Бразилії.

Лихоманка Зіку — гостра інфекційна хвороба мавп, яка іноді передається людині через комарів і характеризується лихоманкою з доброякісним перебігом. Вірус найбільш небезпечний для вагітних жінок, оскільки викликає у плоду мікроцефалію з потенційно тяжкими ураженнями мозку.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ