Get Adobe Flash player
З Росією треба жити по сусідськи, але коли вона буде готова до цього, -МЗС
Україна зацікавлена в тому, щоб розвивати добросусідські, рівноправні, партнерські відносини з Росією, заявив в.о. міністерства закордонних справ країни Андрій Дещиця.

"В Україні розуміють, що з Росією потрібно буде жити по-сусідськи і співпрацювати. Все залежить від того, коли Росія буде готова до цього", - говорить А.Дещиця в інтерв'ю, опублікованому "Незалежною газетою" в понеділок.

За його словами, вибори - сприятливий етап для початку діалогу. Участю в них український народ підтвердив, що сподівається на зміни.

"Якщо Росія визнає результати виборів і легітимність нового президента України, будуть всі підстави для початку діалогу. До цих пір ми не могли навіть проводити двосторонні переговори, а змушені були спілкуватися в багатосторонньому форматі, із залученням посередників", - зазначив в.о. голови українського МЗС.

Він вважає, що після виборів настане новий період у відносинах між країнами.

"Проблему створили не заяви української влади, а дії Росії, яка анексувала у нас Крим і, на жаль, не визнала головне: право українського народу на вибір зовнішньополітичного курсу своєї держави. Нам належить важка розмова, але ми можемо зрозуміти один одного", - упевнений А.Дещиця.

На питання видання про те, чи буде змінюватися уряд по завершенні президентських виборів, А.Дещиця відповів, що законодавство України не передбачає обов'язкової кадрової ротації.

"Але Верховна Рада може сформувати нову коаліцію, яка може запропонувати новий склад уряду. Але це, повторю, не вплине на курс держави", - додав він.

З Росією треба жити по сусідськи, але коли вона буде готова до цього, -МЗС



Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
Додати коментар
Ваше Им'я:
Ваш E-Mail: (не обов'язково)
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: