Get Adobe Flash player
Звернення Чернівецької Облради
Шановні співвітчизники, високопосадовці!

Звертаємось до Вас від імені 900-тисячної громади Буковинського краю. Наша земля, як і вся багатостраждальна Україна, бачила ріки крові. Наші предки пережили роки іноземного гніту і національного приниження, наслідки світових війн і тоталітарного режиму. В останні десятиліття ми будуємо нашу державу не завжди вміло та успішно, але вкладаємо свою силу, знання, засоби та час з єдиним бажанням, щоб Україна стала дійсно незалежною, економічно успішною і духовно зрілою державою.

Сьогодні в українського народу всіх віросповідань і національностей, цю можливість відбирають. Введення російських військ на територію України ми розглядаємо тільки як окупацію - військову окупацію території миролюбивої держави.

Народи України та Росії штучно підштовхують до братовбивчої війни. Росія, використовуючи внутрішньополітичні труднощі в Україні в своїх інтересах, вирішила розіграти так звану кримську карту, зневажаючи своїми зобов’язаннями перед Україною. Спекуляції на тему посягання на українську територію недопустимі. Ми повинні відстояти нашу Україну.

З метою об’єднання всіх сил та засобів ми звертаємось до:
1. Верховної Ради України та Уряду України забезпечити територіальну цілісність і захист української держави, об’єднати під нашим синьо-жовтим знаменом всіх громадян України. Ми всі - єдина сім’я і зобов’язані сьогодні всіма силами захищати свою власну державу – Україну; використати всі наявні мирні можливості дипломатичного врегулювання розв’язаної проти України агресії шляхом переговорів з представниками Російської Федерації. З метою захисту території України привести Збройні Сили України в повну бойову готовність та розпочати мобілізацію військовозобов’язаних.

2. Української влади, що повинна добиватись рішення про негайне підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. Центральним органам влади звернутись до Євросоюзу, США та міжнародних організацій, які в свій час надали Україні підтримку і реальну допомогу у мирному врегулюванні ситуації щодо України.

3. Верховної Ради України, Міністерства закордонних справ України докладати всіх зусиль щодо забезпечення гарантій Будапештського меморандуму про незалежність України, недопущення небезпечного розвитку ситуації в Криму і південно-східних областях України та кровопролиття на ґрунті національної та релігійної нетерпимості.

4. Керівництва національних теле- та радіокомпаній України, засобів масової інформації, журналістів організувати цілодобові теле- та радіоефіри, забезпечити передачу інформації, постійні звернення українців до світового співтовариства з вимогою зупинити заплановану Кремлем агресію.
5. До компетентних органів влади з метою звернення до української громади в Росії щодо впливу на Президента Російської Федерації В. Путіна припинити агресію суверенної української держави.

Прийняття цього звернення є виявом волі та єдності депутатів Чернівецької обласної ради VI скликання та громади Чернівецької області.
Прийнято на пленарному засіданні
24-ї позачергової сесії
Чернівецької обласної ради VI скликання
2 березня 2014 року
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

Звернення Чернівецької Облради

4-03-2014, 16:58
Переглядів: 926
Коментарів: 1
Версія для друку
Loading...
Коментарі (1)
Чернівецький промінь 4 березня 2014 17:18
Наживо!
Вулиця пам'яті героїв Майдану?
Засідання топонімічної комісії. Пряме вклчення Марини Чорней:
http://www.promin.cv.ua/
Цитировать          1
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player