Знову Верховна рада не змогла прийняти антидискримінацію

0

Верховна рада не змогла прийняти законопроект 3442 про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації із правом Європейського Союзу).

Спікер ВР Володимир Гройсман запропонував прийняти законопроект у другому читанні та в цілому без обговорення.

Він кілька разів ставив питання на голосування, проте не вдалося набрати необхідних 226 голосів. Табло ВР висвітлювало цифри від 215 до 220 голосів. Тоді Гройсман оголосив перерву на 15 хвилин, після чого депутати мають повернутися до розгляду законопроекту.

Варто зазначити, що фракція «Самопоміч» цього разу голосувала за даний проект.

Законопроект 3442, голосування за який депутати провалили 5 і 10 листопада, пропонує викласти статтю 21 Кодексу у новій редакції та відповідно доповнити перелік ознак, за якими забороняється дискримінація, такими ознаками, як: «сексуальна орієнтація»,  «ґендерна ідентичність», «інвалідність» тощо.

Слід зазначити, що в порядку денному був також законопроект 3442-1, який ініціював 11 листопада депутат Павло Унгурян з колегами, пропонує викласти статтю 21 Кодексу у новій редакції та відповідно доповнити перелік ознак, за якими забороняється, дискримінація такими ознаками, як: «ставлення до статевих відносин», «інвалідність» тощо.

Проте його в сесійній залі навіть не розглядали.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ