Get Adobe Flash player
Облрада не захотіла розглянути звернення до керівництва державиЧернівецька обласна рада вкотре відмовилася розглянути звернення до керівництва держави та Генеральної прокуратури. Місцеві обранці не голосували за даний проект рішення, мотивуючи це порушенням Закону "Про доступ до публічної інформації". В цьому буковинських парламентарів підтримав юридичний відділ та прокурор. Окрім полум’яних виступів опозиціонерів, чергова сесія запам’ятається ухваленням змін до бюджету, затвердженням ряду програм розвитку та іншими соціальними ініціативами.

Ще до початку затвердження порядку денного, виступити з трибуни записалося понад 20 обранців. Провладні депутати переважно схвалювали політику діючого Уряду та Президента, опозиційні ж - жорстко її критикували.

Віталій Мельничук, депутат облради, ВО "Свобода: "Система влади в Україні за цей час довела людей до того, що тут щось змінити не відчувши потребу цих змін насправді. Адже на Майданах зараз, люди вимагають зміни системи влади".

Вкотре спробував проштовхнути проект звернення із засудженням подій 30 листопада, депутат Павлюк. За словами депутата, - проект витримав усі вимоги законодавства, а саме – був розміщений на сайті крайового парламенту за 20 днів до розгляду на сесії.

Михайло Павлюк, депутат обласної ради, "Наша Україна": "Давайте прореагуємо на ці події, які турбують буковинців - тут в сесійній залі. Наша ОР чи не єдина в Зх. Україні, яка так і не змогла зібратися".

На це юристи облради заперечили, мовляв, проект виносився до розгляду на позачергову сесію ради, яка так і не відбулася, а відтак звернення втратило свою актуальність. Юристів ради підтримала і прокуратура.

Розкритикував дії крайових обранців і нардеп Максим Бурбак. Опозиціонеру спочатку довго не надавали слово, пропонуючи виступити в кінці сесії.

Олег Унгурян, депутат обласної ради: "Я щиро вдячний народному депутатові, який прибув до нас на сесію і сподіваюся він буде тут до кінця. В нас по завершенню - різне. І просив би його в різному підсумувати сьогоднішню роботу".

З боями, Бурбаку все ж вдалося відвоювати право на трибуну, з якої нардеп назвав дії місцевої влади "страусиними" та закликав піти.

Максим Бурбак, народний депутат України: "Шановні депутати, розгляньте питання щодо недовіри голові ОДА і голові облради, які вбили останній цвях в "труну" місцевого самоврядування".

Так і не розглянувши питання недовіри та звернення до керівництва держави, депутати взялися за бюджет, в який внесли зміни, а також ухвалили декілька Програм розвитку.

Олександр Коркоїл. Телеканал "Чернівці".

Облрада не захотіла розглянути звернення до керівництва держави



Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
Додати коментар
Ваше Им'я:
Ваш E-Mail: (не обов'язково)
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: