Get Adobe Flash player
Прикордонна служба, ФСБ та інші відповідальні органи РФ продовжують сприяти незаконному переміщенню озброєних організованих формувань і бойовиків на територію України усупереч узятим на себе Росією договірним зобов'язанням.
Про це йдеться в коментарі Департаменту інформаційної політики МЗС України.

"Неприховано ігноруючи свої зобов'язання та фактично спонсоруючи міжнародний тероризм, прикордонна служба ФСБ Російської Федерації не чинить жодних перешкод для злочинців і далі пропускає через кордон в напрямку України зброю та бойовиків. Озвучене в медіа доручення президента РФ Володимира Путіна щодо посилення режиму охорони українсько-російського державного кордону, таким чином, залишається черговою декларацією", - підкреслюють в МЗС.

Зазначається також, що Україна вимагає від російської сторони припинити зухвале порушення всіх можливих норм міжнародного права та міждержавних відносин. Міжнародне співтовариство очікує від Російської Федерації не декларацій, а конкретних дій для створення належних умов з реалізації мирного плану врегулювання ситуації в східних областях нашої держави, йдеться також у коментарі МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві наголошують, що російська сторона вкотре порушує взяті на себе договірні зобов'язання. Так, стаття 8 Угоди між Україною та РФ про співробітництво і взаємодію з прикордонних питань від 1994 року передбачає, зокрема, здійснення узгоджених заходів на державних кордонах для припинення тероризму, незаконного переміщення зброї та інших предметів контрабанди, незаконного в'їзду на території сторін і виїзду за їх межі.

"Міністерство закордонних справ України категорично засуджує факти грубого порушення Російською Федерацією режиму державного кордону, які не припиняються, попри всі законні вимоги міжнародного співтовариства та української влади", - йдеться в коментарі.

В МЗС нагадують, що 5 червня Кабінет Міністрів України прийняв рішення про тимчасове припинення руху через кілька пунктів пропуску: у Донецькій області це «Маринівка - Куйбишево»; у Луганській - «Новошахтинськ - Должанський», «Червонопартизанськ - Гуково», «Червона Могила - Гуково», «Новоборовці - Олексієво-Тузлівка», «Краснодарський - Донецьк», «Краснодарський - Нижній Швирьов», «Сєвєрний - Донецьк», про що, відповідно до двосторонніх угод, було повідомлено російській стороні.
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

ФСБ постачає любителів Путіна в Україну,-МЗС

11-06-2014, 18:25
Переглядів: 83
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player