Get Adobe Flash player
Терористи тестують нову збою на сході України
За весь час АТО Україна втратила, за різними даними, чотири вертольоти МІ-24 та два Мі-8, один літак АН-26 та вчорашній Іл-76.

Всі вони були збиті з російської зброї, а саме ПЗРК "Ігла" та найновішої російської розробки "Верба". "Вони всі російського виробництва. Більш того, це маркування виробництва кінця квітня - початку травня. Свіжі. Їх ще немає в складі російських збройних сил, але вони обкатуються на Донбасі", - повідомив військовий експерт Олексій Арестович.

ПЗРК - переносний зенітно-ракетний комплекс - це високотехнологічна і дуже контрольована зброя, яку виробляють всього шість країн світу, зокрема, Росія.

Переміщення ПЗРК має відслідковуватися на рівні світових структур безпеки. У 2005 році Росія та США підписали угоду про співпрацю двох країн у сфері посилення контролю за переносними зенітно-ракетними комплексами. Згідно з документом, сторони зобов'язалися інформувати одна одну про постачання ПЗРК у треті країни. Але Росія не вперше порушує міжнародні зобов'язання і, схоже, порушить ще багато разів. Як зараз робить це на кордоні з Україною.

"На 3-5 кілометрів уже вглиб України заводять під прикриттям російських вертольотів, там працює все російське угруповання. Операцію проводить російський генеральний штаб, спецназ російський працює, розвідгрупи на нашій території. Артилерія працює вже, розконсервовуються вертольоти, танки шаряться", - зауважив Арестович.

Але найстрашніше інше - із ПЗРК, які Росія поставляє терористам, можуть збивати не тільки військові літаки, але й цивільні. Ніщо не заважає їм підійти до аеропорту "Бориспіль" та випустити в будь-який літак ракету.

Російські терористи вже посилюють свої ряди танками та системами "Град". Наступним кроком можуть стати ракетні комплекси "Оса", які знищують повітряні цілі до 15-ти кілометрів. І це остаточно викреслить поки що найефективнішу зброю проти терористів - авіацію. Такий розвиток подій з неконтрольованим переміщенням найнебезпечнішої для світового порядку зброї, а головне - її застосування, викликав прогнозовану реакцію Європи. Питання третього етапу санкцій знову актуальне. Смерть 49-ти українських військових змусила німецьку бізнес-спільноту заявити, що вони готові до введення санкцій і головне - готові терпіти їх наслідки. Трагедія в луганському аеропорту, здається, розпочала нову сторінку у цьому протистоянні.
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

Терористи тестують нову збою на сході України

16-06-2014, 12:36
Переглядів: 640
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player