Get Adobe Flash player
У самому Донецьку й передмісті не припиняються бої. У місті, як і раніше, у багатьох районах немає води, відключені електрика й газ. Ремонтні роботи провести зараз практично неможливо - майже в усіх районах лунають вибухи.

Бойовики продовжують стріляти з гармат не тільки в бік українських підрозділів, але й по житлових кварталах. Частково зруйновані вже сотні будинків. Напередодні снаряд влучив в обласний краєзнавчий музей. Терористи частіше почали обстрілювати об'єкти інфраструктури: електростанції, мости і водоканал.

Олександр, житель Донецька:

- Взрывы были. Именно взрывы и бой стекла. Я находился на территории водоканала. Это, скорее всего, стреляли по водоканалу. Там находились люди, которые набирал и воду питьевую.

Виїхати з Донецька зараз непросто. Потяги майже не ходять. Приватні автомобілі бойовики без пояснення причин намагаються не випускати з міста. Чи не єдиний спосіб - їхати на автобусі. У перервах між обстрілами на автовокзалі збираються натовпи.
Городяни намагаються виїхати хоч кудись. І незважаючи на те, що в місті, як і раніше, багато бойовиків, люди їх уже публічно проклинають і хочуть, щоб вони скоріше забралися назад, у свою Росію.

Світлана, жителька Донецька:

- Мы сами со своим правительством разберемся. И, наверное, такого свободолюбивого народа, как Украина, нигде нет. Наверное, поэтому не дают нам жить спокойно, мирно. Поэтому мы просим жителей России, покинуть. Те, кто приехал нас защищать. Пусть они просто уедут домой, а мы разберемся сами

Складна ситуація і в Макіївці. Бойовики обстрілюють місто практично цілодобово. Зокрема, два снаряди потрапили в будівлю виправної колонії. Четверо засуджених загинули. Є багато поранених. Також триває пожежа на коксохімічному заводі.

Це може обернутися великою екологічною катастрофою. Міські квартали теж серйозно зруйновані. Мешканці змушені ховатися в підвалах, малопридатних для життя. А ті, хто все-таки залишається у квартирах, сильно ризикують.

Марія, жителька Макіївки:

- Как я ушла, не знаю. Вот эта волна летит, а я только приоткрыла дверь. А эта волна хлоп, и у меня дверь вырвала. А я так кубарем и полетела, с четвертого до третьего летела. Я ничего не хочу, ничего не хочу уже на свете. Я семь человек похоронила, как можно жить.

Також складна ситуація в Іловайську. Там уже третій день не припиняються бойові дії. Українська армія і добровольчі батальйони намагаються закріпитися в місті і зачистити його. Однак терористи чинять запеклий опір. У них є танки і бронемашини.

Українські підрозділи отримали підкріплення. У тому числі увійшла в місто і важка техніка. За час боїв за місто полягли 19 українських силовиків, 46 поранені.

Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

Терористи не дають мирним жителям покинути Донецьк (відео)

22-08-2014, 10:03
Переглядів: 4240
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player