Get Adobe Flash player


Порошенко назвав головну умову стабілізації ситуації в Донбасі

Ефективний контроль на українсько-російському кордоні дозволить зупинити поставки техніки та озброєння бойовикам, заявив президент України

Першочерговою умовою стабілізації ситуації на сході України є встановлення ефективного контролю на російсько-українському кордоні. Про це в Мінську в ході переговорів України, ЄС і Євразійської трійки заявив президент України Петро Порошенко, передає прес-служба глави держави.

"Необхідно зробити все, щоб зупинити поставки техніки та озброєння бойовикам", - підкреслив він, зазначивши, що такий контроль можливий тільки за умови залучення місії ОБСЄ до моніторингу та верифікації кордону.

Порошенко закликав учасників зустрічі підтримати мирне врегулювання ситуації в Луганській і Донецькій областях.

"Переконаний, що сьогодні єдино можливим інструментом припинення кровопролиття та убезпечення постконфліктної реконструкції Донбасу є мирне врегулювання. Закликаю всіх учасників зустрічі розглянути і по можливості прийняти це як основу для врегулювання ситуації", - сказав Порошенко під час засідання.

Президент заявив, що готовий обговорювати різні варіанти, які забезпечать стратегію мирного майбутнього для України і для всієї Європи.

Глава держави також закликав невідкладно звільнити всіх заручників. У тому числі - тих громадян України, які перебувають за межами її території. "Ці кроки відкриють шлях до мирного врегулювання і початку відновлення Донбасу", - переконаний президент.

За його словами, влада вже сьогодні розглядає варіанти відновлення регіону та його розвитку після врегулювання ситуації і досягнення миру. Міжнародне співтовариство також підтримує ці наміри і зусилля, підкреслив Порошенко.

"Наші іноземні партнери готові зробити конкретні пропозиції в ході донорської конференції по Україні, яка запланована на осінь цього року", - сказав президент, запросивши також усіх присутніх взяти в ній участь.

Порошенко підкреслив, що реалізація цих ініціатив стане можливою тільки після здійснення рішучих кроків щодо деескалації конфлікту на Донбасі.

Раніше повідомлялося, що в Мінську почалися переговори України, ЄС і Євразійської трійки, в ході яких, як очікується, буде обговорюватися стабілізація ситуації в Донбасі.

Get Adobe Flash player

Контроль на українсько-російському кордоні поставить крапку у війні: президент

28-08-2014, 17:03
Переглядів: 2312
Коментарів: 2
Версія для друку
Loading...
Коментарі (2)
Таня 28 серпня 2014 17:20
Порошенко занимается болтологией и потихоньку сдает Украину. В СНБО сидят все бывшие сотрудники партии регионов, друзья Януковича. В Министерстве обороны - все бывшие партайгеноссе Януковича - которые потихоньку сдают позиции украинских солдат. Порошенко и Путину не выгодно военное положение в этих областях - потому что тогда будет единое руководство всеми батальонами и бригадами находящимися в зоне АТО. А так любой офицер из бывших регионов может отправить батальон на верную смерть и отвечать за это не будет, наоборот за невыполнение приказа предателя офицера наших солдат еще будут и судить. Порошенко не ратифицирует договор с ЕС - именно здесь оговаривается военная и политическая помощь нашей стране. Это невыгодно Путину и оказывается невыгодно Порошенко. Президент Украины Порошенко - оказывается является агентом кремля и работает на Путина. Таким подозрительным поведением Порошенка должна заняться прокуратура СБУ - или они как всегда вылизывают очко любому бандиту находящемуся в президентском кресле.
Цитировать          1
Дима 28 серпня 2014 18:27
Сколько можно подставляться и представлять из себя идиотов? После таких успешных переговоров в Минске и призывов к всеобщему миру российские войска вторглись в Украину , а украинский президент все талдычит о мире вместо того , что бы предоставить действенную помощь запщитникам Родины на передовых рубежах. Уважают только сильных как физически так и духом. Неужели Крыма мало украинской власти , что нужно еще раз повторить ту же ситуацию на Донбасе. Ни одна война не обходится без жертв и ни одна порядочная власть не бросает своих мирных граждан на расправу окупантам.
Цитировать          2
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player