Get Adobe Flash player
На сході України проросійські бойовики викрадають і катують мирних жителів.

Підтримувані Росією бойовики на сході України викрадають та піддають тортурам мирних жителів, що є безсумнівним порушенням міжнародного законодавства, яке вимагає гідного ставлення до полонених людей.

Про це повідомляє Міжнародна організація із захисту прав людини Human Rights Watch.

"Підтримувані Росією повстанці у східній Україні затримують мирних жителів, піддають їх тортурам, принижують гідність та змушують до праці. Вони також використовують мирних жителів як заручників", - йдеться у звіті організації, який має у своєму розпорядженні УНІАН.

Організація зауважила, що лише у серпні її працівники задокументували 20 випадків викрадення цивільних людей у зоні конфлікту на Донбасі та поспілкувалися з 12 людьми, які побували у полоні бойовиків. Полонені розповіли, що їх били, різали ножами, гасили цигарки на їхньому тілі та імітували страту.

"Проросійські повстанці регулярно чинять жахливі злочини", - відзначив директор HRW у Європі та Центральній Азії Х'ю Вільямсон. Організація зауважила, що, за різними даними, у полоні бойовиків може бути від 500 до понад 700 людей, з яких більше сотні мирних жителів. Вільямсон закликав бойовиків негайно припинити затримувати людей та гідно ставитися до людей, котрі потрапили до них у полон, а також закликав Росію сприяти цьому.

"Росія повинна використати свій вплив на повстанців у східній Україні, аби зупинити ці кричущі порушення, та гарантувати, аби усі відповідальні за них були притягнуті до відповідальності", - відзначив він. Як повідомляв УНІАН, з половини квітня цього року на Донбасі триває протистояння підтримуваних Росією бойовиків та українських силовиків, котре, за останніми даними ООН, вже забрало життя понад 2,2 тисяч людей та змусило сотні тисяч залишити свої домівки.
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

Бойовики гасять на тілі полонених цигарки і ріжуть ножами

29-08-2014, 12:44
Переглядів: 184
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player