Get Adobe Flash player
Комбат Дніпра розповів, як генерал Литвин зрадив солдат під Іловайськом

Зрадництво командування привело до загибелі сотень бійців, вважають добровольці
Юрій Береза також заявив, що поки в Києві тривав парад, їх молотила артилерія РФ.

Командувач сектора "Д" Петро Литвин покинув своїх бійців під Іловайськом, нікому не повідомивши про входження російських танків і артилерії, в результаті чого українські силовики виявилися оточені. Про це в ефірі Espreso.TV повідомив командир добровольчого батальйону Дніпро-1 Юрій Береза.

"У мене є питання до посадових осіб. У мене є дуже простий приклад: генерал Хомчак залишився з бійцями, генерал Литвин покинув бійців. Я хочу правової оцінки, я не хочу самосуду", - заявив Береза.

За його ловами, "іловайський котел" стався тільки через те, що всі військові частини, починаючи від кордону Савур-Могили, втекли, і їх ніхто не зупинив.

На уточнювальне запитання ведучого, що цими бійцями керував генерал Петро Литвин, Береза відповів: "Так, сектор "Д".

"Командир сектора "Д", маючи рідного брата - главу Прикордонної служби - невже у нього за 20 років немає агентури, невже не було відомостей про те, що заходять дві бригадні групи з артилерійським дивізіоном і рештою?" - зазначив комбат Дніпра- 1.

"Замість того, щоб надіслати нам допомогу, мовчить Литвин, мовчить Муженко, мовчить Гелетей, і проводиться парад у Києві. У цей час нас молотить без зупинки 12 годин поспіль артилерія Російської Федерації. Ніяких сепаратистів - кілька дивізіонів важкої артилерії Російської Федерації", - додав Береза.



Зазначимо, Петро Литвин є одним з трьох братів Литвиних, зараз він - командувач військ Південного оперативного командування. Микола Литвин - колишній глава Державної прикордонної служби України. Володимир Литвин - екс-глава Верховної Ради, лідер Народної партії.
Як повідомляв Кореспондент.net, командир батальйону сил АТО Дніпро Юрій Береза головною причиною оточення в Іловайську назвав зраду командувача сектора "Д" генерала Литвина.

Таку його позицію підтримали командир батальйону Донбас Семен Семенченко та заступник командира Добровольчого корпусу "Правий сектор" Валентин Манько.
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

Хто винен у гибелі військових в Ілловайську (відео)

13-09-2014, 23:39
Переглядів: 104
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player