РФ обмежила в’їзд українського транспорту в Крим

0

На тимчасово окупованій території АР Крим в російських контрольних служб не працює митна електронна система база даних, через що обмежено перетин адміністративної межі.

Про це УНІАН повідомили в Державній прикордонній службі України.

За інформацією громадян України, які перетинають адміністративну межу з АР Кримом, на так званих пропускних пунктах, де перебувають російські окупаційні служби, навпроти контрольних пунктів «Чонгар» та «Каланчак» вийшла з ладу митна електронна система даних.

Через це на тимчасово окуповану територію не пропускають транспортні засоби, що зареєстровані на материковій частині України.

Зазначається, що на даний час черг перед українськими контрольними пунктами немає. Загалом в нейтральній зоні знаходиться близько 50 транспортних засобів, що чекають на оформлення.

«Прикордонники Херсонського та Бердянського загону попереджають про можливі незручності після перетину українських пунктів в бік АР Крим», — додали в Держприкордонслужбі.

У відомстві обіцяють додатково повідомити про поновлення руху автомобілів.

Нагадаємо, 16 лютого Росія повністю припинила транзит по своїй території вантажних транспортних засобів, зареєстрованих в Україні.

Як відомо, у вівторок Україна отримала від Російської Федерації офіційне звернення з приводу обопільного зняття обмежень на транзитні вантажні автоперевезення.

У середу Україна прийняла пропозицію Міністерства транспорту Росії з 25 лютого зняти обмежень на транзитні вантажні автоперевезення.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ