Get Adobe Flash player
В україсньких офісах постійно сваряться через політику
Події в країні — це не тільки привід для особистих переживань, але й тема для щоденних розмов і дискусій на робочому місці в кожній третій компанії. Такі результати були отримані в результаті дослідження Міжнародного кадрового порталу Headhunter Україна.

Тільки четверта частина респондентів відзначили, що їхній колектив від роботи на новини не відволікається. Найчастіше когось у колективі сильно зачіпають проблеми країни, а хтось, не переживаючи, працює, як і раніше (37%). Майже в половині офісів (39%) впала продуктивність праці, найчастіше незначно (22%), рідше суттєво — і співробітникам дуже складно працювати (17%).

У третині колективів актуальні новини обговорюють безперервно, протягом усього робочого дня. Половина офісних співробітників тримає себе в руках і дискутує тільки в неробочий час (55%), а ось 15% офісних колективів уміють жити, лишаючи політику за дужками і взагалі не обговорюючи актуальні новини. Найчастіше це вдається мешканцям Сходу та Півдня (19%), в той час як на Заході таких колективів усього 11%. Не обговорювати новини на роботі найчастіше вдається працівникам маркетингової і консалтингової сфери.

Обговорення, потрясіння, дискусії — усе це впливає на атмосферу в колективі. Тільки четверта частина українських офісних співробітників заявили, що мікроклімат у їхній робочій групі лишився без змін. Що цікаво, така ж кількість офісів не скаржиться на падіння продуктивності праці. Тим не менше, хоча рівень тривожності й зріс, а рівень продуктивності впав, більшість робочих колективів можуть похвалитися тим, що однаково оцінюють події в країні, а отже, стали ще більш згуртованими (43%). Ще третина опитаних (31%) сказали про те, що в компанії з’явилися непорозуміння й конфлікти через різні оцінки того, що відбувається.

Найбільш аполітичні офіси до нещодавнього часу були на Півдні й Сході країни, а найбільш політично активні — у Києві та на Заході. Саме в цих регіонах також найбільша кількість однодумців (48% і 68% відповідно). А ось на Півдні й Сході офісів, де не було конфліктів через різне ставлення до ситуації, всього третина.

До речі, керівництво компанії, як правило, не готове виступати «голубом миру». У більш ніж половині компаній начальники й топ-менеджери нормально ставляться до політичних дебатів на роботі й самі беруть у них участь (57%). Тільки в третині випадків (36%) керівник може попросити дотримуватися нейтралітету й не піднімати «гострих» питань на роботі. Загалом тільки 7% керівників заборонили будь-які суперечки щодо поточних подій. Більше за все таких офісів у Криму (12%) і на Сході (9%). А ось більше за все політично активних начальників на Заході й у столиці.
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

В україсньких офісах постійно сваряться через політику

2-06-2014, 10:19
Переглядів: 92
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player