Get Adobe Flash player
На ринках Чернівців святкове здорожчанняНа чернівецьких ринках зросли ціни на продукти. Особливо на імпортні й тепличні овочі та фрукти. Втім, деякі продавці роблять вигляд, що цього не помічають. Вони запевняють, що жодного передноворічного стрибка цін немає, і овочі та фрукти коштують, як і раніше. Покупці ж, навпаки, обурюються високими цінами.

Минаючи прилавки між собою люди говорять: "Все і так було дороге. А перед новорічними святами ще більше ціни накрутили".
Одна з продавців на ринку "Верхній" розповідає кореспондентам "МБ", що останніми днями стрімко дорожчають саме імпортні огірки та помідори.

– Ще місяць тому кілограм помідорів коштував 20 гривень, а сьогодні вже 25. І буде ще дорожче. На наступному тижні за 28 гривень купуватимете. З огірками така ж історія. Були по 18 гривень, а подорожчали до 22. Все що вирощується не в Україні дорожчатиме, – переконана жінка-продавець передпенсійного віку.

Передноворічні дні на ринках людно – покупці скуповують продукти за будь-якими цінами. Чималий попитом користуюються цитрусові. Є ажіотаж на свіжі огірки, помідори й сиру білокачанну капусту.

– Буквально сьогодні на гуртових точках ціни майже на всі овочі підвищилися на дві-три гривні, – зауважує пошепки молодий продавець. – Ми ж, у свою чергу, аби хоч трохи заробити, мусимо ще підвищити ціни. Люди скаржаться, проте купують.
Ціни на деякі фрукти, наприклад, мандарини, банани та виноград, коливаються досить відчутно. Два продавці поруч можуть продавати цей товар із різницею від п’яти до дев’яти гривень за кіло.

На запитання чому так дорого і така велика різниця, продавці здебільшого знизують плечима. Деякі аргументують просто: "Бо імпортне".

Більшість продавців заперечували подорожчання овочів та фруктів. Водночас у розмові зізналися, що цей товар, найімовірніше, на кілька гривень подешевшає після свят. Хіба що крім картоплі. Бо подорожчання цього овочу експерти пов’язують не з новорічними святами, а зі зростанням цін через слабкий урожай.

На ринках Чернівців святкове здорожчання

загрузка...


Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
Додати коментар
Ваше Им'я:
Ваш E-Mail: (не обов'язково)
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: