Україна не буде дотувати
Поведінка представників російського «Газпрому» на учорашніх переговорах «є частиною розробленого плану, який почався з анексії Криму, терористів в Донбасі, постачання зброї Росією і відправки російських бандитів на територію України», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в понеділок, 16 червня.

«Газова агресія, економічний тиск, адже сьогодні Росія заборонила ввезення української аграрної продукції на територію Росії, фінансовий тиск. І основне – зрив будь-якого мирного процесу», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Говорячи про учорашні переговори, він відзначив єдність позиції Європейського союзу, Європейської Комісії та України в газовому питанні: «Україна пішла на всі компромісні пропозиції, які були напрацьовані нашими європейськими партнерами. Тому що ми, на відміну від Росії, усвідомлюємо відповідальність за енергетичну безпеку України і Європейського союзу».

Проте, наголосив Арсеній Яценюк, російська сторона «відмовилась від будь-яких пропозицій, які базувались виключно на ринковому принципі і не мали дискримінаційних і політично мотивованих вимог, які виставляє Росія».
Він нагадав, що Україна виплатила російській стороні суму, яка є безспірною в розрахунках між «Нафтогазом» і «Газпромом», у розмірі 786 мільйонів доларів США - за ціною 268 доларів за тисячу кубічних метрів газу, встановленою на перший квартал цього року: «Ми готові були провести подальші розрахунки за умови підписання угоди і прийняття рішення про подальші відносини між Україною і Росією щодо газового питання».

«Але це не газ. Це – загальний план Росії по знищенню України. Це – ще один етап російської агресії проти української держави і української незалежності», - наголосив він.

«Ми не будемо дотувати російський «Газпром». Українці не будуть витягувати з кишені 5 мільярдів доларів США на рік на те, щоб Росія купувала за ці гроші зброю, танки, літаки і бомбила українські території», - сказав Арсеній Яценюк.

«Ми продемонстрували всьому світу, що були готові до компромісу. Спільний компроміс, напрацьований Європейською Комісією і Україною, був відкинутий росіянами виключно з політичних мотивів. Усе, що пропонувалося нами, - це не те що ринково, а й прибутково, в тому числі і для російського «Газпрому», - наголосив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк повідомив, що 17 червня виступить із цього питання в Парламенті України.

Україна не буде дотувати "Газпром",- прем'єр



Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
Додати коментар
Ваше Им'я:
Ваш E-Mail: (не обов'язково)
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: