Get Adobe Flash player
Рейтинг областей УкраїниРейтинг областей УкраїниЯк повідомляє департамент економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, за підсумками рейтингової оцінки результатів діяльності Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій за січень-вересень 2013 року Чернівецька область увійшла в п’ятірку кращих та посіла 4 місце серед інших регіонів України.

Порівняно з результатами першого півріччя цього року Буковина покращила свій рейтинг на 4 позиції.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, аналіз здійснювався за 8-ми напрямами та 39-ма показниками, які відображають стан економічного розвитку, державних фінансів, споживчого ринку, населення та ринку праці, інвестиційного розвитку, житлово-комунального господарства, злочинності та захисту прав дитини.

Так, за напрямом «Державні фінанси» та «Рівень злочинності» область знаходиться на 5 місці, «Споживчий ринок» – на 7, «Житлово-комунальне господарство» – на 9, «Населення та ринок праці» – на 10, «Захист прав дитини» – на 12, «Економічний розвиток» й «Інвестиційна та інноваційна діяльність» – на 15 і 16 місцях відповідно. Область зайняла 1-5 місця за 10-ма показниками. Зокрема, в регіоні найвищий приріст доходів місцевих бюджетів - 14,3% та найвищий темп зменшення заборгованості з виплати заробітної плати – у 14,1 рази менше, і, як результат, частка заборгованості з виплати заробітної плати до фонду оплати праці склала 0,0 %.
Окрім цього, у Чернівецькій області найнижчий індекс споживчих цін – 95,9%, а це 1 місце, а також один із найнижчих темпів зростання заборгованості із сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування економічно активних платників – 109,9%, за цим показником регіон на 2 місці, йдеться у повідомленні.

Чернівецька область 4-та на Україні



Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
Додати коментар
Ваше Им'я:
Ваш E-Mail: (не обов'язково)
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: