Get Adobe Flash player
Цінин на чернівецьких ринках поповзлив в гору
Останні кілька днів курс гривні стрімко дешевшав. Топ-новина тижня – дорожчання долара 5 лютого на міжбанку до 9,4 гривень за долар. Як наслідок, у четвер вранці, 6 лютого, в чернівецьких обмінниках продавали американську валюту вже за 8,8-9,0 гривень.

Страхуючи себе від майбутніх втрат, буковинські торговці почали підвищувати ціни на товари, які були придбані ще за старим курсом. При чому і на ті товари, які до іноземної валюти не мають жодного стосунку.

Так, подорожчали деякі продукти й на Червоноармійському ринку у Чернівцях.
-Я щодня ходжу на базар купувати продукти, завжди звертаю увагу на ціни, тому що купую там, де дешевше. На деякі товари ціна збільшилась. Продукція, у зв’язку з підвищенням євро та долара подорожчала. Мене така ситуація дуже турбує, - стверджує чернівчанка Алла ЄМЕЦЬ, яка саме купувала овочі на ринку.

Продавці на ринку "Верхній" неохоче спілкувалися з кореспондентами molbuk.ua. Покупці ж навпаки, активно скаржилися, що впродовж останнього тижня виросли ціни на овочі та фрукти. При чому, не лише на імпортні.
Виросли ціни й на буковинську городину. І звинувачують у цьому саме дорогий долар.

Деякі чернівчани через валютну лихоманку почали скуповувати харчі про запас.

Через коливання курсу гривні продавці оперативно корегують ціни на побутову техніку. За словами консультантів, зараз ціни змінюються на всі види техніки:
-Магазин не може одночасно розрахуватися із всім товаром, який завозить, бо це потрібно відразу віддати дуже значні суми. Зазвичай, магазини з недешевим товаром практикують закупівлю товару у розстрочку. Тобто ми оплачуємо завдаток, а решту суми віддаємо лише тоді, коли її продаємо. Але більшість товару з побутової техніки – імпортний. І щоби розрахуватися з постачальником чи виробником, обмінюємо отримані від покупця гривні на долари чи євро за курсом, який є сьогодні.

Тому мусимо корегувати ціни на товар, який був закуплений раніше, бо розраховуємося за нього зараз, - кажуть продавці.

Цінин на чернівецьких ринках поповзлив в гору



Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
Додати коментар
Ваше Им'я:
Ваш E-Mail: (не обов'язково)
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: