Get Adobe Flash player
З Кобилянської приберуть один з найстаріших супермаркетів міста
Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради оголосив відкритий архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію будівництва житлового будинку з торгово-офісними приміщеннями на вул. О.Кобилянської, 41. Це приміщення гастроному "Берізка". Конкурс триватиме до червня. За найкращий проект архітектори отримають 4,5 тисячі гривень.

Головний архітектор Чернівців Сергій Гомонович вважає, що на місці "Берізки" має бути якась сучасна будова.

- Приміщення "Берізки" викуплено. Підприємці звернулися до нас, щоби їм надали дозвіл на реконструкцію приміщення з добудовою. Це дуже відповідальне місце, яке належить до історичного арелу міст. І, відповідно до закону, всі проекти забудови погоджуються через конкурсну комісію. Тож ми запропонували провести конкурс, підприємці погодилися, - розповідає molbuk.ua Сергій Гомонович. - Найближчим часом має бути історико-містобудівне обгрунтування, яке визначить основні параметри цієї будівлі.

Приміщення "Берізки" не є пам’ятником архітектури, воно побудоване у радянські часи. Думаю, що зараз там має з’явитися якесь сучасне приміщення, що прикрасить і освіжить вулицю. Для чого спотворювати будови старого типу? І тим більше робити це із сучасних матеріалів.

З Кобилянської приберуть один з найстаріших супермаркетів міста



Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
Додати коментар
Ваше Им'я:
Ваш E-Mail: (не обов'язково)
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: