Get Adobe Flash player
В Чернівецькому аеропорту плануються зміни
Адміністрація Чернівецького міжнародного аеропорту планує зміни. Зокрема вони сподівається, що вже 2014го тут, принаймні, відремонтують злітно-посадкову смугу. Якщо ці роботи не будуть проведені вчасно функціонування чернівецького аеропорту опиниться під загрозою.

Чернівецький аеропорт 2014-го планує низку змін. Зокрема вже сьогодні існує домовленість з однією з авіакомпаній після 10го березня поновити рейс Чернівці-Київ. Наразі ж літак, що раніше літав до нас знаходиться на технічному обслуговуванні в Швеції. Також тут планують відкрити ще один чартерний рейс на Італію.

Віктор Миронюк, директор КП : «Так як у нас багато наших співвітчизників, наших земляків проживає в Італії і не хочуть літати через Румунію, хочуть літати напряму тому ми зробили все. Зараз проводимо переговори з авіакомпанією де можна взяти маленький літак, на чоловік 50-100.щоб можна було поновити ті рейси, які були в чернівецькому аеропорту».

Разом з цим борги аеропорту нікуди не зникли. Заборгованість виникла через те, зізнаються на підприємстві, що вони не мають зараз можливості самостійно забезпечити свою діяльність через відсутність змоги приймати великі повітряні судна через незавершений капітальний ремонт злітно-посадкової полоси. В новому бюджеті на перше півріччя заплановано використати 6 мільйонів, які дали для того, щоб продовжити капітальний ремонт смуги і дати можливість приймати більш тяжкі і більш великі літаки, які б давали дохід. Проте секретар Чернівецької міської ради Ярослав Кушнірик розповів, що кошти на ці роботи в міському бюджеті дійсно передбачають, але Ярослав Денисович вважає, що такі роботи можна буде зробити тільки тоді, коли врегулюється питання державних коштів, або зміниться система фінансування в країні. Також секретар Чернівецької міської ради розповів, що в державі існує спеціальна програма підтримки аеропортів в яку Чернівецький не включили, але вже найближчим часом в місті планують виправити таку несправедливість і звернутись до відповідних чиновників. А тим часом Чернівецький аеропорт й надалі залишатиметься в підвішеному стані через те, що фізично ремонт смуги неможливо не те що завершити, але й розпочати до кінця травня через умови тендерних процедур.

Ярослав Кушнірик, секретар Чернівецької міської ради: «по тендерним процедурам, які у нас в країні зроблені після того як проектно-кошторисна документація то аванс переможці тендеру можна виплатити через 2,5 місяці. Дуже багато чого треба поміняти в державі, щоб можна було нормально функціонувати. На жаль при цій системі і фінансування казначейства і цих тендерних процедур до початку туристичного сезону злітно-посадкова смуга не буде відремонтована».

Нагадаємо, що капітальний ремонт злітно-посадкової полоси востаннє здійснювався ще 1986го року.

В Чернівецькому аеропорту плануються зміни

загрузка...


Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення
Додати коментар
Ваше Им'я:
Ваш E-Mail: (не обов'язково)
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: