Неділя, 1 September 2013
01:07:36

Буковина співпрацюватиме з Хорватією

Сьогодні, 28 серпня, голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв та префект Вараждинської жупанії Предраг Штромар підписали Угоду про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво між Чернівецькою обласною державною адміністрацією та Вараждинською жупанією Республіки Хорватія.
 
Враховуючи спільну зацікавленість у подальшому поглибленні, зміцненні співробітництва у цих напрямах, керуючись принципами рівноправності та взаємної вигоди сторони домовились розвивати співпрацю у галузях: промисловості, сільського господарства, транспорту, торгівлі, науки, техніки, освіти, охорони здоров'я, культури і мистецтв, туризму і спорту, екології та раціонального використання природних ресурсів, зазначається у схваленому сторонами документі.
 
            У своєму вітальному слові керівник виконавчої влади Буковини сказав, що історичні зв’язки України та Хорватії, близькість менталітетів та традицій, загальні культурологічні схожості слов'янських народів і держав створюють передумови для сталого поглиблення взаємної довіри та ефективної всебічної співпраці. «У міждержавному партнерстві надзвичайно важлива складова - міжрегіональна співпраця, і зараз Чернівецька область активно співпрацює зі своїми партнерами: федеральною землею Каринтією Австрії, німецьким округом Швабія, Лодзьким та Шльонським воєводствами Польщі, Сучавським та Ботошанським повітами Румунії, провінцією Саскачеван Канади, - зазначив Михайло Папієв. – Приємно, що віднині Буковина має ще один партнерський регіон - Вараждинську жупанію Республіки Хорватія, і, сподіваюсь, наша співпраця буде плідною, корисною для наших краян, цікавою та динамічною».
 
Голова облдержадміністрації також зауважив, що Чернівецька область, крайова влада відкриті та готові до співробітництва, а громади Буковини здатні втілювати в життя проекти, важливі для розвитку територій.

Поділитись новиною в соціальних мережах:

Залишити коментар

за допомогою соціальних мереж, або анонімно

Інші новини м.Чернівці та області за цією темою

Новини партнерів

RizVN Login



Нове в каталозі

Адвокатське об’єднання...
Назва: Адвокатське об’єднання "Юридична Компанія "ФОРТУНА"
Адреса: Головна 122-А
Веб студія Буковина.NET
Назва: Веб студія Буковина.NET
Адреса: Головна,59
ТОВ "Імперіал Груп...
Назва: ТОВ "Імперіал Груп Украіна"
Адреса: Вул. Обїзна, 12 (Західний ринок)
Центр прикладного права
Назва: Центр прикладного права
Адреса: вул. Садова, 131
Соляна шахта
Назва: Соляна шахта
Адреса: Проспект Незалежності, 109а
Детальніше

Реклама: |