gototopgototop

В Чернівцях перейнялися ціною на хліб

Ціна на хліб не повинна зростати

Ціна на хліб не повинна зростати

Чернівецьким обласним територіальним відділенням Комітету здійснюється постійний контроль та упереджувальні заходи щодо недопущення зростання області цін на хліб та хлібобулочні вироби. Про це, сьогодні під час брифінгу, повідомив голова територіального відділення – ВІКТОР МОТУЛЯК.

Головою територіального відділення було проінформовано, що відповідно до проведеного органами Антимонопольного комітету аналізу регіональних ринків оптової реалізації хліба та хлібобулочних виробів, в деяких регіонах країни спостерігалось безпідставне зростання цін на даний вид продукції.

В окремих випадках вищезазначене підвищення таких цін на хліб було обумовлено діями суб’єктів господарювання – виробників даного виду продукції, які мають ознаки порушень конкурентного законодавства у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку. Зокрема, діями зі збільшення усіх статей витрат без належного обґрунтування.

Також, під час брифінгу Віктор Мотуляк повідомив, що об’єктивних причин для підвищення роздрібних цін на окремі соціально-важливі продукти харчування, зокрема, хліб та хлібобулочні вироби, в області немає.

З метою запобігання проявам зростання цін на хліб та хлібобулочні вироби в області, територіальним відділенням надано 12 суб’єктам господарювання – виробникам хліба та хлібобулочних виробів обов’язкові для розгляду рекомендації щодо недопущення безпідставного підвищення оптово-відпускних цін на хліб та хлібобулочні вироби, зокрема на хліб масових сортів.

Користуючись нагодою, головою відділення наголошено, що за нормами діючого конкуренційного законодавства за порушення у вигляді зловживання монопольним становищем та антиконкурентні узгоджені дії на ринку передбачено накладення штрафів у розмірі до 10 відсотків доходу (виручки) суб'єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітній рік, що передував року, в якому накладається штраф.
Все про:
                                                                                                                                                        rekllogo
Оберіть мову сайту: English Romanian Russian Ukrainian

Опитування

Ви купували щось в інтернеті?
 

Останні економічні новини

Нові підприємства в каталозі

1. Юридична компанія "ЮВОС"
    Адреса: Проспект Незалежності 127Б
    Телефон: 0501061318,
2. Світ Доріг. Туристична агенція
    Адреса: Університетська,11
    Телефон: 90-75-57
3. ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ОСЕРЕДОК ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ "ВСЕУКРАЇНСЬКА ФЕДЕРАЦІЯ ФРІ-ФАЙТУ ТА КОНТАКТНИХ ЄДИНОБОРСТВ"
    Адреса: вул. Нагірна, 7
    Телефон: 0994209143, 0667335423
4. Rent Car Chernivtsi
    Адреса: вул. Гайдара, 1"з"
    Телефон: (050) 999 99 13,(0372) 52 52 13, (097) 100 72 27
5. Електронік.com.ua
    Адреса: вул. Ентузіастів, 2Ж
    Телефон: (0372) 585-0750,50-6850533
Перейти в каталог

В кінотеатрах міста:


  • Оновився моноблок Apple iMac

    Оновився моноблок Apple iMac

    Компанія Apple оголосила про майбутнє надходження в продаж у п'ятницю 30 листопада оновленого моноблока iMac, що оснащується 21,5 "екраном. У цей день новинка з'явиться в інтернет-магазині Apple Online Store, в…

Клініка Оксфорд Медікал