25/11/2009
Банер
Мер Чернівців привітав з 97-річчям онука Франца Йосифа
17:48 20 лист..
Від імені територіальної громади Чернівців, від своїх колег та від себе особисто мер Микола Федорук привітав з днем народження доктора Отто фон Габсбурга, онука австрійського імператора Франца Йосифа, старшого сина імператора Карла I та Ціти Пармской, – повідомив ЗІК.

Микола Федорук зазначив, що згадує зустрічі та бесіди у Чернівцях з високоповажним доктором як щирі уроки мудрості, виваженості й справжньої історії, яка примушує глибше замислюватися над сьогоденням та далекоглядніше будувати майбутнє. «Тому ще раз дякую Вам за ті сповнені добра й ненав’язливої доброзичливості поради, незабутні зустрічі. Бажаю Вам, пане Докторе, здоров’я, миру та щастя!», – йдеться у вітанні міського голови.

20 листопада 2009 року доктору Отто фон Габсбургу виповнюється 97 років. У червні 2007 року на запрошення мера Миколи Федорука він відвідав Чернівці, які готувалися до 600-річного ювілею. Отто фон Габсбург здійснив пішохідну прогулянку містом, побував на службі у костьолі, відвідав синагогу, облмуздрамтеатр, Художній музей, історичне міське кладовище, дитячу лікарню, яка була заснована до 500 – річчя Чернівців і носила ім’я його діда, поклав квіти до пам’ятника Пауля Целана, зустрівся з керівниками національно-культурних товариств та патріархом літератури Буковини, єврейським класиком Йосифом Бургом. На офіційній церемонії в Чернівецькому університеті, який також був заснований за наказом його діда, Отто фон Габсбургу вручили диплом та мантію Почесного доктора цього вузу.

У жовтні 2008 року через стан здоров’я Отто фон Габсбург не зміг особисто взяти участь у відзначенні 600-річчя Чернівців. Офіційним гостем свята в Чернівцях був його старший син Карл Габсбург-Лотринген, якого у 2007 році проголошено наступним головою дома Габсбургів.

У жовтні ц.р. до 601-річниці Чернівців у місті відкрито пам’ятник австрійському імператору Францу Йосифу Габсбургу.

 
Матеріали по темі :

» Федорук попередив підприємців про відповідальність

Після несанкціонованої масової акції протесту підприємців, яка відбулася вчора, 10 листопада, у Чернівцях, міський голова Микола...

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Redtram