Get Adobe Flash player
Вибір редакції

За результатами обшуку на території домоволодіння 29-річного мешканця Врадіївського району правоохоронцями було вилучено більше 500 рослин маку, саморобний пристрій для стрільби та зброю коле - ріжучої дії.

За обґрунтованою підозрою у тому, що мешканець одного з сіл Врадіївського району вирощує нарковмисні рослини, слідчим відділенням місцевого підрозділу міліції було розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.310 КК України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» та отримано дозвіл суду на проведення обшуку на території домоволодіння чоловіка.

Окрім рослин маку, що росли на городі, та яких міліціонери нарахували більше 500, в будинку домовласник ще й ховав вогнепальну та холодну зброю.

29-річний чоловік вже притягувався раніше до кримінальної відповідальності за збут наркотичних засобів та провів за ґратами більше трьох років. Час, проведений у неволі, не минув для засудженого даремно – він навчився виготовляти пристрої для стрільби та ножі. Тож, повернувшись додому, він почав заробляти на життя, приймаючи замовлення на «дорослі іграшки».

Маючи трьох неповнолітніх дітей, домовласник, з його слів, вирішив додатково зайнятись ще й сільським господарством. Саме із цією метою він придбав насіння нібито харчового маку, посіяв його, та очікував на врожай, аби реалізовувати макові зернятка на ринку. Чому замість харчового більш половини рослин виросли опійними, чоловік пояснити не зумів.

За результатами проведених експертиз саморобний пристрій для стрільби, вилучений під час проведення обшуку, визнано вогнепальною зброєю, а ніж – холодною, колючо-ріжучого дії.

Слідчим відділенням розпочато кримінальні провадження за ознаками ч.1 ст.310 КК «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель», санкція якої передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, та ч.1 ст.263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Проводяться слідчі дії, готуються матеріали для надання на розгляд судового органу.

 

СЗГ УМВС України

 в Миколаївській області

 



Источник: mvs.gov.ua
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

Батько трьох дітей заробляв на життя, вирощуючи мак й виготовляючи холодну та вогнепальну зброю

16-06-2014, 14:16
Переглядів: 68
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player