Get Adobe Flash player
Вибір редакції
   Минулого тижня Департамент ДАІ проінформував громадян, що за ініціативи очільника Державтоінспекції Анатолія Сіренка розпочато фіксацію спроб дачі хабара працівникам ДАІ водіями, в тому числі з залученням фото, відеозйомки. Усього за три дні виявлено 17 таких фактів. І хоча новина була широко анонсована та активно  обговорювалася в соціальних мережах, деяких порушників це не зупинило.



   Так, у Дніпровському районі Києва, неподалік метро «Чернігівська», на Броварському проспекті інспектори ДПС ДАІ затримали 22-річного любителя швидкої їзди на авто «Volkswagen Passat».



   Аби уникнути адміністративної відповідальності водій намагався дати хабар в розмірі 100 гривень. Інспектори попередили керманича, що його дії неправомірні і за це передбачена відповідальність. Однак, водій попередження проігнорував.  На місце події була викликана слідчо-оперативна група.



   Так само, намагалися «вирішити питання» водії, яких зупинили через порушення Правил дорожнього руху, в Запорізькій, Вінницькій, Київській, Львівській, Житомирській, Дніпропетровській та Чернівецькій областях. 



   На Одещині, в п’ятницю, на блокпосту в Белград-Дністровському районі працівники ДАІ помітили авто, що рухалося без державного номерного знаку. Водій автомобіля намагався дати працівникам ДАІ хабара в розмірі 220 гривень. Дана подія внесена до Єдиного реєстру досудового розслідування, порушено кримінальне впровадження ч.1 ст.369 КК України Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».



   Того ж дня, у Львові працівники ДАІ зупинили водія автобусу, який не пройшов обов’язковий технічний огляд. Нагадаємо, наразі в Україні триває  операція «Автобус – 2014». Водія, втім не турбувало, що своїми діями він ставить під загрозу життя та здоров’я своїх пасажирів. Пасажироперевізник намагався дати інспекторові ДАІ хабара  в розмірі 200 гривень. Відносно водія правоохоронці склали адміністративний протокол та запросили до райвідділу міліції для подальшого з’ясування обставин.



   Державтоінспекція нагадує учасникам дорожнього руху:  за спробу уникнути відповідальності шляхом дачі хабара працівникові ДАІ доведеться відповідати за законом.     



 



Прес-служба Департаменту



ДАІ МВС України 





Источник: www.sai.gov.ua
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

За три дні працівники ДАІ зафіксували 17 фактів спроб дачі хабара

16-06-2014, 14:16
Переглядів: 223
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player