Get Adobe Flash player
ali

Два спритники, взявши кредит в банківській установі, використали позику на придбання наркотиків, а щоб розплатитися з кредитом, придбані наркотики пустити в «обіг».

Правоохоронці, які затримали винахідників, з‘ясували, що вигадана схема дозволяла не лише гасити борг, а й вести доволі безбідне життя: безперешкодно «кайфувати» за першим-ліпшим бажанням, утримувати автомобіль та міняти зйомні квартири, немов лайкові рукавички.

До цих двох чоловіків працівники сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Сумського міськвідділу приглядались досить давно, адже ті були знані не лише як постійні вживачі ін‘єкційних наркотиків, а й як раніше засуджені за неодноразові крадіжки та злочини у сфері незаконного обігу наркотиків. І цього разу привернули до себе увагу правоохоронців тим, що занадто часто міняли квартири, занадто активно зустрічались зі своїми «друзями по голці», до того ж, не маючи стабільного легального заробітку, вони надзвичайно акуратно сплачували в банківській установі кредит й весь час пересувались містом автомобілем, котрий, як відомо, потрібно постійно заправляти доволі недешевим пальним.

Вжитими оперативно-розшуковими заходами було з‘ясовано, що винахідливі чоловіки вигадали досить цікаву схему для отримання постійного прибутку. Взявши в банківській установі кредит, вони на отримані гроші цілком легально придбали в мережі роздрібної торгівлі інгридієнти для виготовлення особливо небезпечного наркотичного засобу - опію ацетильованого, винайняли на дві доби квартиру-готель й заходилися варити дурман-зілля. Виготовлену «ширку» розфасували по новеньким шприцам й збули своїм наркозалежним знайомим, а виручені кошти пустили в обіг то тій же самій схемі.

Заробляючи таким чином, комбінатори не лише безперешкодно могли вживати (по кілька разів на день!) власноручно приготовану «дозу», їм вистачало грошей й на інші, зовсім недешеві, «радощі» життя. Крім того, щоб уникнути з боку служби безпеки банку зайвих запитань, вони акуратно, суворо за графіком, виплачували борг за взятою позикою.

Нині автомобіль, на якому друзі розвозили свій товар по замовниках, арештований і знаходиться на штрафмайданчику. Щодо «винахідників» відкрито ряд кримінальних проваджень за ознаками статей 306, 307 та 309 КК України (використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, а також незаконне виробництво, перевезення та збут наркотичних засобів).

Сьогодні 38- та 34-річний затримані знаходяться у слідчому ізоляторі тимчасового тримання, цілком ймовірно, що найближчі п‘ять-вісім років їм доведеться провести за ґратами.

Банк "допоміг" наркоділкам вести бізнес

27-09-2014, 16:34
Переглядів: 205
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player