Get Adobe Flash player
» » В Новорічні свята кожен Буковинець знайде відпочинок для душі
В Новорічні свята кожен Буковинець знайде відпочинок для душіВпродовж майже цілого січня в Чернівцях та області відбуватимуться різноманітні заходи. Практично кожен заклад культури підготував для своїх гостей цікаві новорічно-різдвяні програми. Та й не лише заклади, на Буковині цілі села демонструватимуть традиційні для зими фестивалі. Детальніше про них на що понеділковій прес-конференції розповів начальник управління культури Іван Петрусяк.

Іван Петрусяк, начальник управління культур Чернівецької ОДА: «Новий рік нам вже дихає в спину і ми напередодні цілого циклу новорічно-різдвяних свят і безперечно заклади культури області ставлять перед собою завдання, в першу чергу організувати змістовне дозвілля та відпочинок дітей».

Для дітей постаралися практично всі. Вже з 19 січня в області чи не кожен заклад різного характеру зайнятості організовував святкові ранки, театралізовані дійства та звичайно ж, дарував малечі подаруночки. Вже у новому році дітям також буде чим зайнятися. Зокрема у Чернівцях у муздрамтеатр йі ляльковий театр підготували для найменших жителів Буковини цікаві вистави.

Іван Петрусяк, начальник управління культур Чернівецької ОДА: «Хочу сказати ще, що у нас в кожному районному центрі вже є свої традиційні заходи, які проводяться щороку. Це і конкурси дідів Морозів і конкурси Маланок. Різного роду театралізовані свята, фестивалі».

Своїми масовими гуляннями на свято Василя, 14 січня вже славляться села Вашківці та Красноїльськ. Про Малану останнього, цього року наш земляк Дмитро-Сухолиткий Собчук презентував документальний фільм під назвою «Красна Маланка», напевне, ті, хто його вже подивився точно захоче приїхати і побачити свято перебирії на власні очі. У кого ж не буде можливості відвідати ці населені пункти, то вже 15 січня у нашому місті відбудеться парад усіх команд на вже традиційному «Маланка-фесті».

Іван Петрусяк, начальник управління культур Чернівецької ОДА: «Знаю, що є зацікавленість до цього фестивалю і аматорських колективів, так само, як і пересічних громадян і людей, які побувають з екскурсіями у цей час в місті Чернівцях».

Вже з 2 січня, запевнив пап Петрусяк, точно можна буде знайти собі той захід, де буде найцікавіше. Стежте за афішами театрів, своїх будинків культури, обласної філармонії і ви не зможете провести свята просто сидячи удома.
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

В Новорічні свята кожен Буковинець знайде відпочинок для душі

unnamed
30-12-2013, 22:17
Переглядів: 658
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player