Get Adobe Flash player
» » В ЧНУ відкрили меморіальну дошку Назарію Яремчуку
Назарія Яремчук"Найкращий співак серед георгафів і найкращий географ серед співаків" - такими словами відкривали меморіальну дошку Назарію Яремчуку на факультеті географії Чернівецького національного університету. Саме там здобувава першу вищу освіту відомий на весь Радянський союз співак і композитор.

Лише по дві гривні вистачило зібрати з кожного студенту географічного факультету, для того щоб виготовити та встановити пам'ятну дошку. Цими сходинами Назарій Яремчук ходив у часи свого студентства, хоча тоді ще не був зовсім упевнений, що саме з географією пов'яже своє життя.

Тамара Марусик: "І ходив він цими коридорами і можливо серед цих студентів майбутні нобелівські лауреати, і майбутні артисти, академіки, нам надзвичайно приємно, що саме випускники нашого університету так прославляють Україну".

На відкритті зібралося чимало студентів, викладачів і, зокрема, тих, хто знав Назарія в студентські роки. Говорили і згадували багато: про те, що він був допитливим студентом і любив мандрувати, про те що були у нього товариші та побратими. Саме таким, молодим і усміхненим, зобразили його на пам'ятній дощці.

Валерій Руденко, декан географічного факультету ЧНУ: "Він тут посміхається, він є оберегом географічного факультету, його світочем, оптимістом. Ми його сприємаємо як людину, яка любить свою землю і кличе в гори за собою, кличе до кращого".

Ініціатива встановлення меморіальної дошки належить студентству, вони ж у свій час поклали слова гімну факультету на музику "Червоної Рути". Лунла пісня і на урочистому відкритті, славнозвісну "Родину" акапельно виконувала студентка факультету, приспів підспівували усім миром.

Надія Величко. Телеканал "Чернівці".
Оцініть новину:
Знайшли помилку?   

В ЧНУ відкрили меморіальну дошку Назарію Яремчуку

unnamed
19-12-2013, 15:39
Переглядів: 171
Коментарів: 0
Версія для друку
Loading...
Залишити коментар
Ваше им'я: *
Ваш e-mail: *
Текст коментаря:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Код: Включіть це зображення для відображення коду безпеки
оновити, якщо не видно коду
Введіть код:
Get Adobe Flash player