Неділя, 6 Жовтень 2013
06:26:02

На Буковині пройшло свято риби

Риба не тільки корисна, а й смачна. Це вкотре довели буковинці на фестивалі «Заставнівська юшка». Біля водойм розставили столи, що вгиналися від різноманітних страв з риби, розводили вогнище, ловили рибку, з якої одразу варили юшку, кожен по-своєму, але обов’язково смачно.

На ІІ регіональний фестиваль «Заставнівська юшка» завітало чимало буковинців, хтось приїхав аби скуштувати смачних і корисних страв з риби, хтось же, заради того, щоб половити рибки зі ставків. Ігор Бабинчук, вже не вперше на такому гулянні, сам вважає себе рибалкою вже давно, тут сподівався на хороший улов. Чоловік, зрозуміло куштував багато юшки, а з нами ж поділився своїм рецептом.

Ігор Бабинчук, рибалка: «Все від удачі залежить, будемо сподіватися на краще. Найкраща юшка – це з йорша, навіть приказка така є. Вода в казанку, щоб закипіла, з картоплею, чищена рибка , ось і весь секрет. Взяти з вогнища горіле полінце і затушити його в вогнищі, ось і весь секрет».

Свій рецепт успіху, рецепт смачної рибної юшки на фестивалі розповів і інший його учасник - Іван Скібінський. Він запевняє, що ця страва є найкращою, коли її готувати на природі, на вогнищі.

Іван Скібінський, учасник фестивалю: «Юшка, це продукт універсальний, його люди вживають під час відпочинку. Вона у нас комбінована, тому, що тут всі види риби є».

Заставнівщина славиться на всю область своїм промислом – вирощуванням риби у ставках. Цей район Буковини знаний своїм водним ресурсом - на його території більше двохсот ставків, у яких вирощують екологічно чисту і смачну рибу. Що підтверджують страви, якими частували на фестивалі, які люди куштують чи не щодня.

Михайло Папієв, голова Чернівецької ОДА: «Я впевнений, що оці можливості розвитку Заставнівського району саме в рибальстві, бо для території, де більшість мешканців є православними людьми і 194 дні на рік тривають пости, то це крім всього іншого оці страви є підтримкою і відповідають абсолютно духовному та релігійному спрацюванню населення наших районів».

Народне масове гуляння вдалося на славу. Усі залишилися задоволеними. Чимало людей, вперше тут куштували ту чи іншу страві з риби. Адже не завжди це смажений коропець, чи гаряча юшка, з риби можна, запевняють учасники заходу, готувати все. Також окрім найрізноманітнішої продукції від представників ближніх сіл, на фестиваль завітали і представники Чернівці рибохорони, які представили знаряддя, заборонені для ловлі риби, а також стенди, на яких зображені види водних жителів, які занесені до Червоної книги.

Впродовж усього дня люди гуляли, веселились та смакували. До прикладу ці дівчата з села Вербівці, прийшли на фестиваль з народних строях, що також додавало їм настрою, адже не лише в їжі сили українського народу, а й і в вигляді, красі наших дівчат. Вони презентували свої страви і запевняють, куштували й з інших столів, так би мовити порівнювали.

-        «Люди всі добрі, веселі, концентр тут дуже чудовий, такі заходи дуже розвивають, зближують, показують які села, як готують, які традиції, страви».

-        «Тут дуже все прекрасно, нам дуже все подобається. Юшка, вся смачна».

-        «Мені дуже подобається цей захід, хотілося б бачити побільше такого у нашому краї, нашому районі, в різних районах області».

Генрієтта Беух. Телеканал "Чернівці".

Поділитись новиною в соціальних мережах:

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Новини партнерів

RizVN Login



Нове в каталозі

Адвокатське об’єднання...
Назва: Адвокатське об’єднання "Юридична Компанія "ФОРТУНА"
Адреса: Головна 122-А
Веб студія Буковина.NET
Назва: Веб студія Буковина.NET
Адреса: Головна,59
ТОВ "Імперіал Груп...
Назва: ТОВ "Імперіал Груп Украіна"
Адреса: Вул. Обїзна, 12 (Західний ринок)
Центр прикладного права
Назва: Центр прикладного права
Адреса: вул. Садова, 131
Соляна шахта
Назва: Соляна шахта
Адреса: Проспект Незалежності, 109а
Детальніше